Gyurkity Péter

Iker-kamerával jön a Sony új telefonja

Mégpedig az előlapon, a részletesebb szelfik érdekében.

A jelek szerint a Sony sem hagyja ki a kínálkozó lehetőséget és követi a mostanában oly divatos trendet, legalábbis ami az ikerkamera-modulok egyre gyakoribb alkalmazását illeti. Soron következő megoldásul már egy ilyen komponenssel érkezik, mégpedig az előlapon.

A GFXBench katalógusában bukkant fel a napokban egy újabb mérés, amely ezúttal is megosztja velünk a tesztelt készülék fontosabb hardveres elemeit. Eszerint a Sony H3213 (illetve az Xperia H3213, amely minden bizonnyal az azonos nevű család legújabb tagjaként mutatkozik majd be) már a Snapdragon 630 chipre épülne, amelyhez ezúttal 4 GB memória és egy alapesetben 32 GB-os belső tároló csatlakozna. A kijelző kereken 6 hüvelykes lenne, ez az 1080p felbontást támogatná (vagyis nem abszolút csúcskategóriás telefonról van szó), a panel maga azonban akár 5 ujj egyidejű alkalmazását is megfelelő módon értelmezné.

A hátoldalon egy 21 megapixeles szenzor kapott helyet, ami nem meglepő, hiszen a Sony nagyon is jól ismert saját fejlesztésű kameráiról, azok minőségéről. Az előlapon viszont egy iker-kamerát helyeznének el, amely egy 16 és egy 8 megapixeles érzékelőre épülne, ez pedig akár 4K-videókat is gond nélkül elkészíthetne. A szoftveres oldalon már a megjelenés pillanatában az Android legújabb, Oreo 8.0 verziója futna, a debütálásig azonban még hátra van egy kis idő.

A külső források és a szaksajtó szerint a bemutatóra valamikor februárban kerülhet sor, a cég ugyanis ekkor jelentené be új megoldásait. Addig minden bizonnyal további részleteket ismerhetünk majd meg a kiszivárogtatók jóvoltából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    Ezt az "Iker"-kamera marhaságot amúgy ki találta ki?

    Oké, kettő van belőlük, de épp az a technológiák lényege, hogy ez a 2 kamera köszönöviszonyban sincs egymással, nem hogy ugyanolyanok lennének....