Gyurkity Péter

Több régióban jön a Sony Xperia XA1 Plus

A középkategóriás telefon az USA-ban is felbukkant, a megjelenés azonban még nem teljes.

A Sony Mobile, amely a legutóbbi hírek szerint belátható időn belül módosítja okostelefonjainak külalakját, elsőként néhány ázsiai országban dobta piacra az Xperia XA1 Plus névre keresztelt típust, nem sokkal azután, hogy a berlini IFA alatt bemutatta azt. Most az amerikai megjelenés jön, néhány apró korlátozással.

A telefon egyelőre a cég globális oldalán elérhető a listában, az európai aloldalak még nem mutatják azt. Az amerikai Amazon azonban már elkezdte az előrendelési periódust, ami az ottani megjelenés közelségére utal. Ennek megfelelően a nyolcmagos MediaTek Helio P20 chipre és az 5,5 hüvelykes kijelzőre épülő készülék ott is befut majd, hogy a GSM/LTE-hálózatot használó szolgáltatók kínálatát bővítse. A listán emellett 3 GB RAM, egy 32 GB-os, ám kibővíthető tároló, valamint egy 3430 mAh-s akkumulátor szerepel még, amely megfelelőnek tűnik.

A cég érdekes módon az oldalon elhelyezett ki-bekapcsoló gombba épített ujjlenyomat-olvasót az USA-ban letiltotta, ez tehát az ottani felhasználók számára nem lesz alkalmazható. A dizájn még a jól ismert, meglehetősen szögletes változat, míg az ár szintén megfelel a középkategóriának, hiszen ez a tengerentúlon 380 dollár lesz. Az előlapi keret szintén megmarad a megszokott vonalaknál, ez különösen a kijelző alatt és felett mondható vastagnak, a legfrissebb divat követéséről tehát itt nem beszélhetünk. A hátoldalon egyébként egy 23 megapixeles kamerát helyeztek el, míg a burkolat üvegből és alumíniumból áll össze.

A megjelenés október 23-án esedékes, a cég azonban a hónap végéig a globális bevezetést is megoldhatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!