Gyurkity Péter

Felhagy az olcsó telefonokkal a Huawei

A cég idén több készüléket szállítana le, de ezekből jóval kevesebb lesz az olcsó példány.

Közelednek az őszi bemutatók, így minden gyártó igyekszik egyértelművé tenni, hogy miként képzeli el saját termékeinek jövőbeni szereplését. A Huawei a maga részéről globális szinten a harmadik helyen áll, így terveik mindenképpen fontosak az elemzők és a vásárlók számára. Most úgy tűnik, hogy a prémium megoldásokra koncentrálnának.

A gyártó tavaly arról beszélt, hogy idővel szeretnének mind az Apple, mind pedig a Samsung elé kerülni, ami természetesen a vezető szerep megkaparintását jelentené. Hírügynökségi jelentések szerint idén összesen 140-150 millió okostelefont szállítanának le, ami kisebb növekedést jelentene csak a 2016-ban elért 139 milliós példányszámhoz képest, de már dolgoznak a Mate 10 típuson, amely nyilván megdobja majd az eladásokat. Ez egyrészt nagyobb teljesítményt, másrészt pedig hosszabb üzemidőt kínálna a felhasználóknak, reményeik szerint felvéve a versenyt az újonnan érkező iPhone és Galaxy telefonokkal – nem véletlen, hogy a debütálás szintén ősszel esedékes.

A bevételek az első félévben a vártnál jóval lassabb ütemben növekedtek, ezt pedig még jobban visszafogta az új technológiákba (így például az 5G platformba) ölt pénzek nagysága. Globális szinten 9,8 százalékos piaci részesedéssel rendelkeznek, az első három hónap során ez azonban Kínában már 20 százalékon állt, a jelek szerint pedig a jövőben inkább a prémium megoldásokra fókuszálnak majd, mivel az egyik cégvezető kijelentette, hogy az alacsony profitmarzsok miatt felhagynak a belépő szintű telefonok piacra dobásával.

Jelen pillanatban Európa, Kína, illetve Japán van a fókuszban, ahol szerintük a gazdaság jól teljesít, így a vásárlók kellő mennyiségű pénzt költenek az új fejlesztésekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #2
    Viszont én meg 30 felett nem vennék! És ezzel jócskán vannak még így néhányan. Az meg hogy 2-3 évente műanyag vagy fém házat b@szok a szemétbe nem igazán villanyoz fel.
  • CairoJack #1
    Helyes, én 60-70K alatt nem árulnék mobilt, cserébe a legolcsóbb is jó hardverrel jönne, és fém házzal, kiváló kamerával.
    Szerk: ár/érték arányban bajnokkén. A prémiumokon meg lehet kaszálni.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2017.08.04. 00:43:16