Gyurkity Péter

Kiszivárgott a Huawei Mate 10

A cég új zászlóshajója új chippel és vékony előlapi kerettel fut majd be.

Alig egy hónap van hátra a Huawei soron következő csúcskategóriás készülékének hivatalos bemutatójáig, hiszen erre október közepén kerítenek majd sort. A telefon specifikációja azonban (a korábban felbukkant videót követve) kiszivárgott, így nem sok kérdőjel maradt.

Ahogy arra már számos alkalommal láttunk példát, ezúttal is Evan Blass saját Twitter-lapján jelent meg az információ, amely azonban egy másik, eltérő forrástól származik. A bejegyzés szerint a Mate 10 valóban 4 hét múlva mutatkozik majd be a nagyközönség előtt, ez azonban nem a korábban már szintén emlegetett, keret nélküli kivitelben rajtol majd el, hiszen a most közzétett képen jól látszik az alsó és a felső sávban megmaradt rész, vagyis kizárólag az oldalsó széleken beszélhetünk az előlapi keret száműzéséről. Ami a hardvert illeti, itt az új Kirin 970 chip kerül majd főszerepbe, amely egyben gyorsabb iker-kamerát és jobb AI-támogatást ígér, ehhez pedig új szoftver társul majd, hiszen az Android 8.0 Oreo mellett az EMUI felület új verziója is megtalálható lesz itt.

Ami a hardveres lista további részeit illeti, az első helyen az 5,9 hüvelykes érintőképernyőt érdemes megemlíteni, amely tehát itt is meglehetősen nagy lesz, ám stylus ezúttal (a Galaxy Note 8-cal ellentétben) nem csatlakozik hozzá. A 3,5 mm-es jack dugó megmarad, ehhez az USB Type-C, 6 GB memória, egy alapesetben 64 GB-os belső tároló, valamint a microSD-bővítés lehetősége csatlakozik, de felmerült egy Mate 10 Pro változat megjelenése is, amely még erősebb hardverrel rajtolna el a globális piacon.

A kínai gyártó tehát ezzel szállna szembe az Apple és a Samsung új megoldásaival, a hivatalos bemutató október 16-án esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!