Berta Sándor

Leállította az Alloy projektet az Intel

A konszern nem fejleszti tovább az összevont valóság szemüvegét.

Az Intel leállította az Alloy projektet, amelynek a célja egy a valódi és a virtuális világot egyesítő szemüveg megalkotása volt. Az Alloy teljesen vezeték nélkül dolgozott és nem volt szüksége kamerákra vagy vezérlőegységekre sem. Minden komponenst (processzor, memória, kamera, szenzorok) az eszközbe integráltak és a működéshez szükséges energiát a beépített akkumulátor biztosította. A hír azért is meglepő, mert tavaly Craig Raymond menedzser az Intel Fejlesztői Fórumon bemutatta, hogyan működik a szemüveg a gyakorlatban.


Az Intel többek között azzal indokolta a döntését, hogy a partnerek részéről nem volt kellő érdeklődés a készülék iránt. Ugyanakkor eldőlt az is, hogy bár a platform fejlesztését leállította az óriáscég, de az abba integrált technológiákat tovább fogja kutatni. E megoldások közé tartoznak a RealSense kameratechnológia, a Movidius vizuális feldolgozási egységek, a Thunderbolt, az Intel Optane és az adatok vezeték nélküli továbbítására használható 802.11ad szabványú WLAN (WiGig).

Érdekesség, hogy januárban még arról volt szó, hogy az Alloy az esztendő utolsó negyedévében jelenhet meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #2
    Hát sajna úgy tűnik, hogy a nagy VR felbuzdulás megint csak ki fog dögleni. Ami kár, mert a technológia szerintem megérett rá.
  • kvp #1
    Igy elso ranezesre nem talaltak gyartot, aki sajat toket tett volna a technologia termekkent torteno tomeggyartasaba es ertekesitesebe. A keszulek meretet tekintve ez ertheto, mert ilyen technologiaja mar mindenkinek van es senki nem tudja normalis haszonnal eladni az erre epulo termekeket.