Gyurkity Péter

Képeken látható a Nokia 9

A jelek szerint érkezőben van a HMD új zászlóshajója.

A napokban még arról írtunk, hogy a Nokia 2 egyes hardveres részletei kiszivárogtak az interneten, ezek pedig azt sugallták, hogy a szerényebb telefon egy méretes akkumulátorral jelenhet meg. Most a soron következő zászlóshajó részleges specifikációja, valamint néhány további kép bukkant fel.

Először kínai források jóvoltából vehettünk szemügyre néhány képet a készülő okostelefonról, ezt pedig további renderképek, valamint néhány hardveres részlet követte, így már szépen alakul a kép. Egy lekerekített sarkokkal érkező példányt láthatunk itt, amely azonban üveg burkolatot kap, hogy a vezetéknélküli töltés támogatása se okozzon különösebb gondot. A teljesítményről várhatóan a Snapdragon 835 chip gondoskodik majd, hiszen a Qualcomm új fejlesztései még nem elérhetők (ezek 2018 első felében futhatnak be), de a hátoldalon az ujjlenyomat-olvasót is áthelyezték.


Ez utóbbira állítólag azért volt szükség, mert a telefon egy OLED-panelt kap, amelyet igencsak vékony előlapi keret vesz majd körbe, némileg hajazva a Samsung Galaxy Note 8 és az Apple iPhone X típusokra. A specifikációt illetően még 6 és 8 GB memória, egy alapesetben 128 GB-os, de microSD révén tovább bővíthető belső tároló, egy hátoldali 13+13 megapixeles iker-kamera, valamint egy szintén 13 megapixeles előlapi szelfikamera alkalmazása, az IP68-minősítésnek való megfelelés, illetve egy esetleges íriszolvasó bukkan még fel a listán, amely így lassan valóban teljessé válik.

A renderképeken további részleteket vehetünk szemügyre, és bár ezek kihangsúlyozottan nemhivatalos formában állnak csak rendelkezésünkre, a HMD valószínűleg nem vár már sokáig a hivatalos bejelentéssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #1
    Ez nem lesz egy olcsó telefon.