Berta Sándor

Mesterséges intelli­gen­cia startupokba fektetett be az Intel

A társaság számára egyre fontosabb a technológia, és nem akar kimaradni a most még aprócska cégek későbbi lehetséges szárnyalásából.

Brian Krzanich, az Intel vezérigazgatója bejelentette, hogy a befektetési cégük, az Intel Capital segítségével több mint egymilliárd dollárt invesztáltak olyan vállalkozásokba, amelyek a mesterséges intelligenciát kutatják vagy azzal foglalkoznak. Az érintett vállalatok között volt a Mighty AI, a Data Robot, a Lumiata és az AEye. A jövőben a társaság elsősorban olyan technológiákra akar összpontosítani, mint az autonóm repülés vagy az önállóan közlekedő autók.

A mesterséges intelligencia számos területen van jelen és segíthet, többek között a rák, a Parkinson-kór és az agyi rendellenességek kutatásában, az eltűnt gyermekek megtalálásában, illetve a tudományos erőfeszítések előmozdításában olyan területeken, mint a klímaváltozás, illetve az űr- és az óceánkutatás. A mesterséges intelligencia innováció erősítésére az Intel stratégiai befektetéseket hajt végre a kutatás-fejlesztésben, valamint kiemelten kezeli az üzleti, a kormányzati, az akadémiai és a közösségi csoportokkal kialakított kapcsolatokat.

Az Intel Nervana mesterséges intelligencia portfóliójának részei az Intel Xeon Scalable család, az Intel Mobileye, az Intel FPGA-k és az Intel Movidius, amelynek első eleme az augusztus végén bemutatott Intel Movidius Myriad X nevű chip.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!