Gyurkity Péter

Méretes Sony-telefon van érkezőben

A jelek szerint még egy további telefont dobnak piacra, méretes kijelzővel.

A Sony az IFA nulladik napján bemutatta két új megoldását, amelyek az Xperia XZ1 és XZ1 Compact néven rajtoltak el – ahogy az az előzetes hírek alapján várható volt. A napokban azonban további hírek szivárogtak ki, amelyekből arra számíthatunk, hogy egy harmadik megoldás is készülőben van.

A GFXBench katalógusában egy új lista látott napvilágot a hét elején, amely egy phablet megoldás közelgő bemutatkozására utal. Mivel ez a Sony jóvoltából készülne el, valószínűleg egy újabb Xperia okostelefon elrajtolására számíthatunk, amely egyelőre csak a Sony H4233 típusjelzést viseli magán. Érdekes módon ez egy meglehetősen nagy, kereken 6 hüvelykes kijelővel futna be, amelyhez az 1080p felbontás, a 2,2 GHz-es órajelen futó, nyolc magot felvonultató Snapdragon 630 chip, az Adreno 508 grafikus vezérlő, valamint 4 GB memória és egy alapesetben 64 GB-os belső tároló csatlakozna. Az akkumulátor mérete itt nem jelenik meg, így ezt még nem ismerjük.

Az azonban kiderül a felsorolásból, hogy a telefon hátlapján egy 21 megapixeles kamerát helyeznének el, ezt pedig az előlapon egy szintén „nagy”, 15 megapixeles példány egészítené ki. Jól látható módon a képkészítésre helyezik a hangsúlyt (bár iker-kamera ezúttal nem kapott helyet a specifikációban), de mindkét változat révén 4K-videókat készíthetünk majd, tehát a felbontással és a minőséggel nem lesznek különösebb gondjaink. Még egy érdekesség, miszerint a szoftveres oldalon már a megjelenés pillanatában az Android 8.0 Oreo futna, ez ugyanis nemrég mutatkozott be a nagyközönség előtt, a különböző gyártók pedig az elkövetkező 6 hónap során alkalmazkodnak majd az új verzióhoz.

Azt még nem tudjuk, hogy ez a készülék mikor rajtolna el, de erre még az év hátralévő részében sor kerülhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #1
    Az igazi áttörést az összehajtogatható óriástelefon fogja meghozni !
    /Ha már nem tudják eldönteni,hogy kicsi,de praktikusan használható,vagy látványos legyen a *mindenünk* -hiszen ennél már nincs fontosabb az életünkben/