Gyurkity Péter

Alakulóban van az Android 8.1

Ez pedig nagyjából 2-3 hónapon belül be is futhat, néhány fontos változtatással.

Az Android 8 Oreo már az IFA előtt néhány nappal bemutatkozott, ez több érdekes újítást hozott magával, amelyek közül leginkább az értesítőkkel kapcsolatos módosítások voltak szembetűnők. A friss hírek szerint már készül a 8.1-es verzió, amely tovább finomítana ezeken.

Egyelőre egy külső forrás révén olvashatunk a várható fejleményekről, kiemelve, hogy nagyjából 2-3 hónapon belül be is futhat ez az új változat, a telepítés pedig minden bizonnyal (legalábbis az első körben) a Google Pixel 2 és Pixel XL 2 okostelefonokon válik majd elérhetővé. Az új verzió az SDK, azaz a fejlesztői csomag 27-es változatát hozza majd magával, aminek révén a külső fejlesztők további funkciókat vehetnek majd igénybe, hogy saját alkalmazásaikon belül is megjelenjenek az új SDK által kínált szolgáltatások és opciók. Ehhez hozzáteszik, hogy a még meg sem jelent Google Lens app ikonja megváltozott, maga a szoftver pedig a kamerák működését optimalizálná, mégpedig az egyes tárgyak automatikus felismerésével.

A kódban néhány utalást találunk a Bisto névre hallgató funkcióról, amely minden bizonnyal a Google saját okos-fülhallgatóinak támogatására utal, a cég ugyanis ezzel venné fel a versenyt az Apple AirPod termékekkel. Megjelenhet a 8.1-es verzióban egy beépített képernyőlopó-szerkesztő is, amelynek segítségével megvághatjuk és jegyzetekkel egészíthetjük ki az egyes felvételeket, anélkül, hogy az egyes gyártók által kínált további appokra lenne ehhez szükség.

Bár ebben még nem lehetünk teljesen biztosak, az Android 8.1 után nagy valószínűséggel a következő nagy frissítés futhat majd be, amely egyelőre az Android P névre hallgat. Ennek első bétája valamikor a jövő év elején jelenhet meg, a végleges változat pedig augusztusban, vagyis nagyjából 1 teljes év múlva válna elérhetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!