Gyurkity Péter

Megkapta árát a Sony Xperia XZ1 és XZ1 Compact

Az első készülék hivatalos képei is felbukkantak, míg az árak mindkettőnél elérhetők.

A Sony gőzerővel készül a berlini IFA megnyitójára, itt ugyanis több saját készüléket is bemutatnak majd a nagyközönség előtt. Ezen megoldások közül kettő hivatalos ára bukkant fel most, de a zászlóshajóként is emlegetett példány sajtónak szánt képei is megjelentek az interneten.

A kiszivárogtatóként meglehetős hírnévre szert tevő Roland Quandt oszotta meg az érdeklődőkkel az Xperia XZ1 hivatalos képeit, ami annak volt köszönhető, hogy a telefon egy rövid időre az Amazon kínálatában is megjelent. A szóban forgó lapot ugyan gyorsan eltávolították, időközben azonban gyorsan lementették a képeket, így most mi is szemügyre vehetjük a várhatóan prémium megoldásként befutó okostelefont. A jól ismert vonalak köszönnek itt vissza, a jelek szerint a Sony nem változtat a szögleges dizájnon, bár az úgynevezett OmniBalance külalak annyiban módosult, hogy a hátoldali szenzor egy vízszintes panelen helyezkedik el, itt pedig egy korábban nem látott rózsaszín változat is felbukkant.


Ami a várható árakat illeti, itt szintén Roland Quandt (és az Amazon) jön segítségünkre, az említett portálon ugyanis egy rövid időre a brit árakat is megosztották a nagyközönséggel. Ebből kiderült, hogy a szigetországban az Xperia XZ1 minden bizonnyal 599 fontos áron rajtol majd el, míg az XZ1 Compact típus ára 499 font lesz. Ez nagyjából 650 és 542 eurónak felel meg, kiugróan kedvező árról tehát továbbra sem beszélhetünk, bár az már a korábban közzétett (és fent hivatkozott) cikkünkből is kiderült, hogy a Compact jelző nem jelent nagyon kisebb méretet, hiszen ez utóbbi telefon is egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kap majd.


A gyártó várhatóan augusztus 31-én, az IFA nulladik napján kerít sort saját bemutatójára, a két telefon természetesen a rendezvényen is kipróbálható lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #1
    "a Compact jelző nem jelent nagyon kisebb méretet, hiszen ez utóbbi telefon is egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kap majd."

    4.6" és nem 5. Tessék rendesen utánanézni a dolgoknak, mielőtt cikket írsz!