Gyurkity Péter

Az iPhone volt a legnépszerűbb a második negyedben

Ezt pedig a Samsung saját párosa követte, az androidos lista élén.

Érdekes felmérés adatait tette közzé a Strategy Analytics, amelyből kiderül, hogy mely készülékek bizonyultak a legnépszerűbbnek a második negyedévben. Teljesen világos, hogy az Apple készülékei végeztek a lista élén, őket pedig a Samsung saját párosa követte.

Az április és június közötti időszakban az okostelefonok között az iPhone 7, vagyis az alapváltozat végzett az első helyen, ebből ugyanis világszerte 16,9 millió példány fogyott el. A második helyre ennek társa, az iPhone 7 Plus futott be, ebből 15,1 milliót szereztek be a felhasználók, míg a dobogó harmadik fokára a Samsung Galaxy S8 verekedte fel magát, egy némileg gyengébb, ám ugyanúgy elismerésre méltó, 10,2 milliós példányszámmal. Negyedik lett a Galaxy S8+ a maga 9 milliós adatával, míg az első 5 listáját a Xiaomi Redmi 4A zárja, amelyből három hónap alatt összesen 5,5 millió darab fogyott el. Az Apple a fenti eredményekkel gyakorlatilag a teljes szegmens 9 százalékát mondhatta magáénak, míg a Samsung párosa a piac 5,3 százalékát kaparintotta meg.


A Galaxy S8 ezzel természetesen az androidos mezőny élén végzett, nem sok kétséget hagyva afelől, hogy melyik gyártó uralja továbbra is a tábort. Ehhez persze nemcsak a vonzó külső, hanem a kellemes hardver, valamint az ehhez csatlakozó szoftveres alkalmazások és szolgáltatások sora is szükséges, kiegészítve mindezt a jól megszervezett disztribúciós hálózattal és nyilván az erős marketinggel. A Xiaomi fejlesztésének felbukkanása azonban jól jelzi az idők változását, a kínai gyártó különösen az ázsiai régióban válik egyre népszerűbbé, bár az utóbbi időben mintha a többi kínai rivális szorongatná a céget, ahogy az ottani piacon belül is érzékelhető az átrendeződés.

Az Apple természetesen továbbra is a piac egy kisebb szeletét birtokolja, a bevételek és a tiszta profit tekintetében azonban hagyományosan a többiek előtt jár – ezen pedig a most esedékes újabb telefonok javíthatnak tovább.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #5
    "Sose vennék, már csak elvből se, mert Steve Jobs"

    Ez annyira sznob! :-O
  • T2k #4
    Tiszteletben tartom a véleményedet, de Steve Jobs már nem játszik. Ennél szerintem sokkal jobb érv lenne, ha azt mondanád, hogy nem vagy hajlandó támogatni a termékeik megvásárlásával egy olyan tetű céget amely brutális mértékben csal adót és a vezérigazgatója egy buzi.

    Ja, és az nsa-hoz fixed bedrótozott lagdroidot meg csak idióták vesznek.
  • takysoft #3
    Hú, én se megyek Németországba, mert Hitler...
  • TomecK #2
    "Sose vennék, már csak elvből se, mert Steve Jobs"

    Kérlek tartsd meg ezt a jó szokásod amíg csak tudod! De az agyadat elkezdheted használni . . .
  • Scooter #1
    iPhone... (Sose vennék, már csak elvből se, mert Steve Jobs)
    és Samsung... (Kurvára nem jött be. Az enyém tönkrement 3 év alatt.
    viszont a Xiaomi Redmi 4 szériának örülök.
    Nálam a Redmi 4 Pro lapul. Fasza kis gépezet.