Berta Sándor

Drón­állomásokon gondolkozik az Amazon

A kereskedelmi cég a termékek kiszállítását végző koptereket mobil, bárhova gyorsan telepíthető konténerekben tartaná karban.

Az Amazon régóta tervezi, hogy az árucikkeket robotrepülőgépekkel szállítja ki. Most új információk kerültek elő: a társaság legújabb szabadalma egy mobil drónállomásról szól, amelynek a segítségével elvégezhető lesz a pilóta nélküli légi járművek karbantartása, javítása. A mobil állomást egy konténerben alakítanák ki, amely elhelyezhető lenne vasúti kocsikon, teherautókon vagy hajókon és lehetővé teszi a drónokban használt akkumulátorok cseréjét is. A robotrepülőgépek a mobil állomásokon kapnák meg az új csomagokat. A konténerekben elhelyeznének egy robotkart és egy vezérlést végző számítógépet is.


Amennyiben egy légi jármű nem jut majd vissza a mobil állomásig, akkor az megkeresheti és begyűjtheti azt. Egy második konténerben helyezhetik el a megrendelt termékeket. A teherautó vagy a vonat képes eljuttatni a konténereket a célterületre vagy annak közelébe és minden továbbit elvégeznek a drónok. Korábban az Amazon egy másik koncepciót is szabadalmaztatott, amelynél a robotrepülőgépek egy kaptárszerű épületből rajzanak ki és oda is térnek vissza.

Az egyelőre kérdéses, hogy a szabadalmaztatott ötletek valósággá válnak-e vagy sem. Az óriáscég mindkét szabadalmi anyagát az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO) nyújtotta be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!