Berta Sándor

Újabb területeken jelenne meg az Amazon

A konszern a jövőben nem csupán árucikkeket akar árusítani és felhőszolgáltatásokat kínálni.

Az Amazon számára nem elegendő az, hogy meghatározó az online kereskedelemben és a Cloud-platformok területén, hanem szeretne még több lábon állni. Jeff Wilke, az Amazon egyik igazgatója kijelentette, hogy folyamatosan keresik azt az újabb területet, amire támaszkodhatnak. Az egyik láb lehet a videostreaming-üzlet és rámutatott, hogy a hardverüzletük is biztatóan alakul. Az Amazon ugyanis jelenleg gyárt táblagépeket Fire márkanév alatt, elektronikus könyvolvasókat Kindle néven, televíziós beltéri egységeket és okoshangszórót Echo néven. Az utóbbinál az ügyfelek az Alexa digitális asszisztensen keresztül kommunikálhatnak.

Wilke azt sem zárta ki, hogy a szállítás területén töltenek majd be az eddiginél nagyobb szerepet. Az Amazon jelentős mértékben javított a gépi tanulás segítségével a közlekedésen és a sofőrjeinek meg tudja mondani, hogy melyik úton induljanak el, hogy gyorsabban célba érjenek és elkerüljék a dugókat. A menedzser hozzátette, hogy a használt algoritmusok biztos akkor is alkalmazhatók, ha emberek szállításáról van szó. Amennyiben beszállnának ebben az üzletbe, akkor arra a lépésre csak akkor kerülhetne sor, ha valami saját dologgal hozzájárulhatnának és javíthatnának az ügyfelek tapasztalatain.

Az óriáscég uralja a felhőpiacot és immár használt termékeket is kínál, de tavasszal kiszivárogtak a további elképzelései: az Amazon Prime szolgáltatást kiegészítené az egészségügyi termékek és gyógyszerek kategóriájával, valamint bútorokat is árulna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • muerte2 #1
    Butorokat most is arul.
    Onnan vettem agykeretet, matracot, ebedlöasztalt szekekkel, lowboard ot a TV-nek.