Berta Sándor

WhatsApp-konkurensen dolgozik az Amazon

A kereskedelmi konszern hamarosan az üzenetküldő programok piacán is megjelenhet.

Az AFTVNews tudósítása szerint az Amazon jelenleg ügyfelei körében végez felmérést arról, hogy milyen elvárásaik vannak egy üzenetküldő szolgáltatással kapcsolatban és mik jellemeznek számukra egy jó kommunikációs platformot. A magazin még fotókat is közölt, amelyekből az látható, hogy az új megoldás neve Anytime lehet. A TechCrunch rákérdezett a projektre az társaság illetékeseinél, de válaszokat eddig nem kapott.

A kiszivárgott információk alapján az új szoftver bizonyos közösségi funkciókat is fog kínálni, hogy jobban megfeleljen majd a felhasználók igényeinek. Az Anytime segítségével lehetővé válhatnak a közvetlen bevásárlások, az éttermi asztalfoglalások vagy a repülőjáratokon és a szállodákban való helyfoglalások. A klasszikus üzenetküldési funkciókhoz bekapcsolható titkosítás fog társulni. Az egyelőre még kérdéses, hogy vajon minden elküldött és beérkezett üzenet titkosítható lesz-e vagy csak bizonyos chatbeszélgetések válnak így levédhetővé. A szöveges és a csoportos chatbeszélgetések mellett lehetőség lesz videotelefon-beszélgetésekre is.


Az Anytime rendszerben való kapcsolatfelvételhez nem kell majd telefonszám, hanem elegendő lesz a másik személy nevét megadni. A platform egyaránt megjelenhet okostelefonokon, táblagépeken és asztali, illetve hordozható számítógépeken. Az Anytime-t integrálni fogják az Alexa platformba.

A társaság februárban mutatta be a Chime nevű konferenciarendszerét, amely a helyhez kötött és a mobil eszközökkel egyaránt használható. A Chime része az Amazon Web Services szolgáltatásnak és alkalmazásként érhető el mind az iOS-t vagy az Androidot futtató készülékekre, mind a MacOS és Windows operációs rendszereket alkalmazó számítógépekre. A Chime esetében az egyes személyek a telefonszámukkal jelentkezhetnek be a rendszerbe, akár külön telepített Chime-alkalmazás nélkül is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!