Gyurkity Péter

Két új Sony-okostelefon bukkant fel

Az augusztus végén esedékes bemutató előtt két változat is kiszivárgott.

Azt már jó ideje tudjuk, hogy a Sony Mobile augusztus végén mutatja majd be a nagyközönségnek új fejlesztéseit, ezekből azonban két példány már most, illetve július elején kiszivárgott. A főbb hardveres részleteket így hetekkel a hivatalos bejelentés előtt szemrevételezhetjük.

Július elején a Sony G8441 kódnévre hallgató példány bukkant fel az AnTuTu adatbázisában, természetesen egy benchmark formájában. Ez nagy valószínűséggel a Sony Xperia XZ1 Compact, amely eszerint egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kapott, ez azonban a Snapdragon 835 chip, 4 GB memória, valamint egy 32 GB-os belső tároló társaságában jelenik itt meg. A listán két 8 megapixeles kamera látható, ezek azonban jelenthetnek egy hátoldali iker-modult is (ezzel tehát még meg kell várnunk a további híreket, illetve a cég bejelentését), miközben a szoftveres oldalon már az Android 8.0 fut, vagyis ez a megjelenés pillanatában elérhető lesz a készüléken. A támogatott felbontás a 720p, ami jelzi a vegyes felállást.

Július legvégén már a Sony G8341 szivárgott ki a Geekbench oldalán, ami viszont a külső források szerint az Xperia XZ1, vagyis az alapváltozat lesz. Itt szintén a Qualcomm Snapdragon 835 chip látható, amely eddig kifejezetten csúcskategóriás készülékeken kapott helyet, míg a memória itt is 4 GB lesz. Sajnos a kijelző pontos mérete és a hardveres specifikáció többi részlete hiányzik a felsorolásból, érdekes módon azonban itt az Android 7.1.1 Nougat látható, ami ellentmond a korábbi hírnek, hiszen nyilván nem sok értelme lenne a két telefont eltérő verzióval piacra dobni.

Bárhogy is legyen, augusztus végén, nagyjából egy hónap múlva, megismerhetjük a fontos részleteket, erre már nem kell sokat várni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #6
    Az ébresztés nem (csak) készülékfüggő, hanem SOC függő. A világ egyik legjobb márkája, a Snapdragon pl nem támogatja ezt a funkciót (nyilván, hogy 24/7-ben le tudjanak hallgatni, hehe) ellenben sok olcsóbb, kisebb márka, gyártó (pl MTK) termékei egy része tudják ezt a funkciót. Innentől meg csak a gyártó kérdése, hogy engedélyezi-e.
    Komoly telók, amik komoly chipekkel (SOC-okkal) jönnek, nem fogják tehát tudni ezt, és kvázi gyártótól függetlenül, önhibájukon kívül.
  • M0RN1NGST4R #5
    Most vettem egy xiaomi telefont, ennek elvileg van ilyen funkciója. Ez nekem is meglepetés volt és a környezetemben lévő telefonok szintén nem tudnak ilyet. Mindazonáltal nem gondolom, hogyha a sony nem tudja,akkor attól rossz lenne. Kretén volt a 2-es poszt
  • mitrop #4
    Szerintem kikapcsolt állapotban egyik okos telefon sem ébreszt.
  • Totti5 #3
    Miért kapcsolod ki?
  • 74auriga #2
    Sajnos arra nem képesek, hogy kikapcsolt állapotba is ébresszenek! Szánalmas!
    Ennyit a Sony-ról!
  • CairoJack #1
    Compact = 5 col. Grat, Sony, az utolsó aduászodat is ellőtted, mehetsz a levesbe.