Berta Sándor

Üzleti verzióban tért vissza a Google Glass

Az Alphabet két éven át dolgozott a szemüveg új változatának a megalkotásán.

A társaság az X nevű leányvállalatán keresztül hivatalosan is bemutatta a Google Glass Enterprise Edition nevű termékét, amely kifejezetten céges felhasználásra készült. Az elsődleges alkalmazási területek a különböző gyártóüzemek és az egészségügyi szektor lehetnek. Az új kiadás azon a modellen alapul, amelyet a Google 2012 júniusában dobott piacra. A szemüveget akkor koncepcióként mutatták be, de elsősorban a felhasználói szegmensre összpontosított.

Az X-csapat közölte, hogy a Google Glass Enterprise Editiont két éven keresztül használták cégeknél az Amerikai Egyesült Államokban és ezzel párhuzamosan tovább is fejlesztették. A mostani verziót többek között egy amerikai mezőgazdasági gépgyártóval, a DHL céggel, a General Electrics konszernnel és az egészségügyi ágazattal közösen mutatták be. A tesztszakasz során több mint 50 vállalkozás integrálta a munkarendjébe az új Google Glass-változatot.


A szemüveg segíthet a viselőjének a mindennapi munkában és feleslegessé teheti a kézikönyveket, az orvosok pedig a segítségével például a műtétek közben is bepillanthatnak a betegek aktáiba. A koncepció egyáltalán nem új és ezek az ötletek már korábban felmerültek, mint lehetséges alkalmazási lehetőségek. A fejlesztőcsapat az elmúlt két esztendőt egy a szemüveghez szánt új szoftver megírására használta, emellett a dizájn és a felhasznált technika esetében is történtek javítások, módosítások. A gyártó ugyanakkor nem árult el technikai részleteket, de annyi mindenesetre már kiszivárgott, hogy az üzemidő a korábbinál hosszabb lehet. A Google Glass Enterprise Edition partnereken keresztül lesz elérhető, az ára egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!