Gyurkity Péter

Keret nélküli csúcstelefonnal csábítana a Sony

A gyártó az IFA alatt mutatná be új megoldását, ezúttal előlapi keret nélkül.

Közeleg a szeptember első napján esedékes idei berlini IFA, így nem meglepő, hogy egyre több külsős értesülés fut be az itt várható újdonságokról. A Sony kapcsán most egy érdekes hír látott napvilágot, eszerint új zászlóshajójukon már teljesen eltüntetnék az előlapi keretet.

A kínai Weibo közösségi portálon bukkant fel a bejegyzés, amely szerint egy kereken 6 hüvelykes, tehát igencsak méretes okostelefonra számíthatunk, ez pedig a 18:9-es képaránnyal jelenne meg. A Sony ezzel mindenképpen alaposan újragondolná az eddig követett filozófiát, a korábban bemutatott típusok (Xperia XZ Premium, XZ, XA1, illetve XA1 Ultra), ugyanis mind méretes előlapi kerettel rajtoltak el, bár ezzel kapcsolatban a Sony marketingigazgatója nemrég azt nyilatkozta, hogy egyelőre tökéletesen elégedettek a 16:9-es képaránnyal – amelyre egyébként a Sony Pictures által forgalmazott különböző tartalmak is támaszkodnak. Ez tehát némileg árnyalja a képet, a történetnek azonban itt nincs még vége.

A JDI ugyanis alig 2 héttel ezelőtt jelentette be, hogy megkezdik az új „Full Active LCD” érintőképernyők sorozatgyártását, ez pedig szintén az említett 18:9-es képarányt támogatja, minimális, alig észrevehető kerettel, valamint a Quad HD felbontással. Tekintettel arra, hogy a Toshiba és a Hitachi mellett a Sony kijelzői részlege alkotja a Japan Display-t, nem lenne óriási meglepetés, ha ez a megoldás végül mégis a Sony háza táján bukkanna fel, bár a cég terveiről egyelőre mindössze annyit tudunk, hogy augusztus utolsó napján, vagyis közvetlenül az IFA indulása előtt, kerítenének sort saját bemutatójukra.

A JDI által bemutatott panel egyébként a nedvesség ellen is jobban védett, a Sony pedig saját csúcstelefonjain az IP68-minősítést alkalmazza. Kíváncsian várjuk, hogy mennyiben válik valóra a hír, itt nyilván a globális terjesztésen lenne a hangsúly.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #1
    A Sony meg a keretnélküliség szavakat 1 mondatban még nem láttam :D A Sony-k káváin piknikezni is lehet, kíváncsi leszek erre a káva mentesítésére.