Berta Sándor

Még heteket késhet Dél-Koreán kivül a Bixby

A Samsung digitális asszisztense egyelőre csak Dél-Koreában működik megbízhatóan, többek között az angol nyelvvel is nehezen boldogul.

A The Wall Street Journal arról számolt be, hogy több hetet csúszhat a Bixby, amely egy a mesterséges intelligenciára, valamint a gépi tanulásra épülő digitális asszisztens és amelyet a dél-koreai gyártó március végén mutatott be. A program még nem fogad el beszédparancsokat, és most kiderült, hogy a Bixby amerikai verziója leghamarabb június végén kínálhatja majd a felhasználóknak az összes funkciót. A konkrét megjelenési időpont ugyanakkor nem ismert. A szoftvernek még komoly problémái vannak az angol nyelvvel, elsősorban a mondatokkal felépítésével és a nyelvtannal. A legújabb tesztek során a szakemberek megállapították, hogy a Bixby sem a mondatrendet, sem a nyelvtant nem érti helyesen.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a több hetes csúszás hatással lehet-e a Galaxy S8 és az S8+ készülékek sikerére és megrendeléseire. Egyelőre úgy tűnik, hogy a felhasználók többsége probléma nélkül le tud mondani az asszisztensről. A Bixby összes funkciója jelenleg csak Dél-Koreában érhető el. Miután az angol nyelv is komoly problémát okoz, így még várat magára a program más nyelvekre való lefordítása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #1
    Óóó, már nagyon hiányzik, már vágom a centit! Gondolom annak a bloat-sz*rhalomnak lesz majd ékessége, ami előretelepítve szokott lenni a Samsung telefonokon.