Gyurkity Péter

Bemutatta asszisztensét a Samsung

Ismertté vált a Galaxy S8 európai ára és fotók is kikerültek a két új telefonról. Saját asszisztensük, a Bixby kapcsán forradalmi változásokat ígérnek.

A Samsung gőzerővel készül a két új zászlóshajó piacra dobására, ennek pedig fontos részét képezi a hónapokkal ezelőtt beharangozott saját digitális asszisztens, a Bixby. A cég jól látható módon az új piacban rejlő lehetőségek kiaknázására törekszik, ám egyelőre kérdéses, hogy itt mikor és mennyiben nyújtanak valóban újat.

A most közzétett hivatalos bejelentésben arról olvashatunk, hogy a várhatóan március 29-én bemutatkozó Galaxy S8 és Galaxy S8+ esetében valóban fontos szerepet szánnak az új szoftveres fejlesztésnek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kizárólag az új pároson lesz majd elérhető ez a szolgáltatás, hiszen a cég szeretné azt minél több eltérő terméken megjeleníteni, idővel megvalósítva a nappali, sőt a teljes háztartás meghódítását. Az első körben azonban nyilván az okostelefonok kerülnek majd előtérbe, így itt számíthatunk a platform fokozatos terjeszkedésére.

A Bixby a nem túl részletes közlemény alapján a korábbi és aktuális tevékenységünket figyelembe véve igyekszik majd kiszolgálni kérelmeinket, amennyiben megnyomjuk az erre szolgáló gombot. Itt szóbeli (és talán szöveges) utasításokon keresztül irányíthatjuk majd a platformot, amely további részleteket kérhet, amennyiben nem áll rendelkezésére elegendő információ. A megjelenés pillanatában (amely elméletileg néhány napra van csak tőlünk, bár itt még nem minden részlet világos) meglehetősen kevés app támogatja majd az új lehetőséget, ezt azonban nyilván szeretnék gyorsan kibővíteni, annak ellenére, hogy minden egyes alkalmazást fel kell majd készíteni erre, ami nyilván nem megy egyik napról a másikra.

A Samsung számára a Bixby jelképezi a szoftverek és a szolgáltatások felé fordulást, itt nyilván ők is szeretnének minél nagyobb szeletet kihasítani a tortából – meglátjuk, hogy az Apple, a Google, illetve a Microsoft mellett ez mennyiben jön össze.


De hogy milyenek lesznek ezek az új készülékek? A Galaxy S8 és nagyobbik testvére kapcsán már számos alkalommal olvashattunk a hardveres részletekről, habár a Samsung az MWC-re nem vitte magával a készüléket. A Note 7 fiaskója után szeretnének biztosra menni, és a megjelenés azonban már közel van, így nem meglepő, hogy lassan az utolsó részletekre is fény derül. Ezúttal is az @evleaks Twitter-hírfolyamában vehetünk szemügyre néhány újabb információmorzsát, amelyek között képeket, valamint a hivatalos árakat is megtaláljuk.

A bejegyzés szerint a Samsung Galaxy S8 (legalábbis a renderek tanúsága alapján) fekete, szürke, valamint ezüst színben jelenik majd meg, bár a hivatalos listát várhatóan csak március 29-én ismerhetjük meg, amikor a gyártó hivatalosan is lerántja a leplet új megoldásáról. Ezt egészítette ki egy másik rövid beszámoló, amely már a kereskedelmi árakra vonatkozik, ebből pedig kiderül, hogy a Galaxy S8 799 eurós áron jelenik meg a kontinensen, míg az S8+ ára 899 euró lesz.

Ami a hardvert illeti, itt az eddig megjelent értesülések alapján az S8 egy 5,8 hüvelykes Super AMOLED érintőképernyőt kap, amely az 1440p felbontást támogatja. Ezt az Exynos 8895 vagy a Snapdragon 835 chip, 4 GB memória, egy alapesetben 64 GB-os, ám tovább bővíthető tároló, egy 12 megapixeles hátoldali f/1.7 kamera (a PDAF és az OIS támogatásával), annak 8 megapixeles előlapi társa, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor és az Android 7.1 Nougat egészíti ki. Az S8+ ehhez képest egy 6,2 hüvelykes kijelzőt és egy 3500 mAh-s akkumulátort kapna, de az ujjlenyomat- és az íriszolvasó mindkét változaton elérhető lenne.

A fenti adatokat egy másik felvétel egészíti ki, amely a két példányt együtt mutatja meg nekünk. A fekete, egyelőre belül üres példányok a méretbeli különbséget emelik ki – a megjelenés Európában április 21-én várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!