Berta Sándor

A Corning cégbe fektet be az Apple

Aprópénzért, 200 millió dollárért biztosítják a Gorilla üvegeket fejlesztő cég működését, a stabil alkatrészellátást.

Az Apple bejelentette, hogy befektet az iPhone és iPad készülékekhez, valamint más okostelefonokhoz és táblagépekhez kifejlesztett, különösen ellenálló Gorilla üvegeket készítő Corning vállalatba. A lépést a társaság az immár 10 éves együttműködéssel indokolta, a kooperáció az első iPhone készülék kapcsán kezdődött még 2007-ben.

A döntéssel az Apple előnyös helyzetbe hozza magát a piac többi szereplőjével szemben és hosszú távon biztosíthatja egyrészt a beszállító további működését, másrészt a partneri kapcsolat megmaradását. Wendell P. Weeks, a Corning elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy az Apple megbízásai miatt az elmúlt években mintegy 1000 új munkahelyet tudtak létrehozni. A mostani összegből a fejlesztési és kutatási részleget, a szükséges beruházásokat és a gyártást támogatják. A folyamatokban elsősorban a Kentucky szövetségi államban, Harrodsburg városában működő 65 éves üzem játszik fontos szerepet, az 1000 munkahelyből 400-at ott hoztak létre.

A Corning 1851-ben jött létre és több mint 35 000 embert foglalkoztat,a székhelye a New York szövetségi államban lévő Corning városában van. Érdekesség, hogy 2013 októberében a Corning kivásárolta magát a Samsunggal közösen létrehozott LCD-gyártó vállalatból. Ezzel teljesen az ellenőrzése alá vonta a tevékenységét, cserébe a Samsung 7,4 százalékos tulajdonrészt szerzett a társaságban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!