Gyurkity Péter

Jön a ZTE idei zászlóshajója

A készülék egyes részletei már megjelentek az interneten, a név kérdéses.

A ZTE bizonyos tekintetben különlegesnek számít a kínai gyártók sorában, hiszen ők meglehetősen jó pozíciókat vívtak ki az amerikai piacon, ami eddig nem sok ottani riválisnak jött össze. A jelek szerint most az Axon család soron következő tagja van készülőben, amelynek egyes részletei már meg is jelentek a világhálón.

Tavaly az Axon 7 után az Axon 7 mini, majd pedig az Axon 7 Max bukkant fel a boltokban, most azonban a kínai szabályozó hatóság, a TENAA, hivatalos oldalán jelent meg néhány részlet a következő példányról. Tekintettel arra, hogy az Axon 7 annak idején az A2017 kódnévre hallgatott, a most látható A2018 jó eséllyel ennek közvetlen utódját takarja, a részletes listában pedig néhány fontosabb jellemzőt is megtalálunk, amelyek alapján hozzávetőleges képet kapunk a telefonról. Eszerint a pontos fizikai méret ezúttal 151,7 x 75 x 7,7 mm lesz, a súly 170 gramm (az akkumulátorral együtt), mellékelt ábrákon pedig szemügyre vehetjük a készülék előlapját és hátoldalát.

Ami a kijelző méretét illeti, itt maradnak a manapság divatos 5,5 hüvelykes kivitelnél, ehhez pedig a Quad HD, vagyis a 2560 x 1440 pixel felbontás társul majd. Sajnos a további hardveres és szoftveres jellemzők egyelőre nem láttak napvilágot, de számíthatunk arra, hogy egy kifejezetten csúcskategóriás megoldásként jelenik majd meg a telefon, amely jó eséllyel az Axon 8 nevet kapja meg. Azt még nem tudjuk, hogy erre mikor kerül sor, de a TENAA által közzétett információkat rövid időn belül követni szokta a hivatalos bemutató, vagyis erre már nem kell sokat várni.

A cég várhatóan heteken belül elárulja majd, hogy pontosan mikor és mely régiókban tervezik piacra dobni az új jövevényt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!