Gyurkity Péter

Az LG és a Huawei is a kijelzőbe rejti az ujjlenyomat-olvasót

Erre számíthatunk, miután beszállítójuk sikeres fejlesztést jelentett be.

Dél-koreai lapok számoltak be arról, hogy a CrucialTec nevű cég – amely biometrikus megoldások kifejlesztésére szakosodott – bejelentette eddigi alkatrészének tökéletesítését, amelynek révén az ujjlenyomat-olvasók belátható időn belül a kijelzőbe kerülhetnek. Mivel a vállalat több jól ismert gyártónak is szállít, a platform gyorsan elterjedhet.

Az értesülés szerint a cég mérnökei a meglévő megoldást tudták átlátható módon kivitelezni, ami azt jelenti, hogy elhárult az egyik legnagyobb akadály az érintőképernyőbe való integrálás elől. Az ujjlenyomat-olvasókat a jövőben a kijelzők egy erre kijelölt részén helyezik majd el, így nem kell külön gombot (illetve az előlapon megmaradt egyetlen fizikai gombot) erre a feladatra befogni, a felhasználók pedig még egy további funkciót érhetnek majd el a panel megérintésével. Azt ugyan még nem tudjuk, hogy a kereskedelmi forgalomban mikor bukkan majd fel a fejlesztés, ez azonban várhatóan több nagy gyártónál is gyorsan megjelenik majd.

Ezt arra alapozzák a lapnál, hogy a CrucialTec többek között az LG, a Huawei, valamint az Oppo és a Vivo fejlesztéseiben is jelen van saját komponenseivel (így például az LG G6-nál is megjelennek ezek), számukra tehát abszolút logikus lépésnek tűnhet a fejlesztés gyors átvétele. Ezzel kapcsolatban azonban leszögezik, hogy a cég igyekszik minél több szabadalmat megszerezni, amelyek felhasznált anyagok, az algoritmusok, valamint és a szenzorok működtetéséhez szükségesek, ez tehát még némi időt vesz majd igénybe.

Tekintettel azonban arra, hogy a DFS (display fingerprint solution) fejlesztése még 2012-ben indult, idén pedig az MWC alatt is bemutatták a véglegeshez közeli változatot, erre valószínűleg nem kell már sokat várni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!