Berta Sándor

Az Eyeo tulajdonába került a Flattr

A legnépszerűbb reklámblokkolót fejlesztő cég megvásárolta a mikrofizetési szolgáltatást.

A Flattr 2010-ben jött létre. Az Adblock Plus tavaly májusban vezette be, hogy a reklámblokkolón keresztül az olvasók támogathatják egy oldal készítőit. A honlapok üzemeltetőinek elég ehhez bejelentkezniük a Flattr rendszerébe és megkapják az adományok 90 százalékát, míg a fennmaradó 10 százalék az Eyeo és a Flattr költségvetésébe kerül.

A két fél együttműködése most új szintre került, miután az Eyeo GmbH felvásárolta a Flattr AB-t. A kooperáció új terméke egy böngésző-kiegészítő, amellyel a Flattr-utalások egyszerűbbé tehetők. A tranzakció azért érdekes, mert az Adblock Plus reklámbevételektől fosztja meg a portálokat, ugyanakkor a Flattr bevételeket generálhat azoknak. A mikrofizetési rendszerrel médiaházak és bloggerek kísérleteztek, de az elmúlt hat évben nem tudott áttörést elérni.

A Flattr egyik létrehozója Peter Sunde, a The Pirate Bay társalapítója, ő a felvásárlás után is a projekt tanácsadója marad. Linus Olsson, a másik társalapító blogbejegyzésében azt írta, hogy az Eyeóval közösen a Flattr magas minőségű tartalmakat kínálhatna és azok több pénzt hoznának a szerzőiknek. Till Faida, az Eyeo GmbH alapítója kijelentette, hogy egy tisztességesebb web kialakításán fáradoznak. Az Adblock Plus volt az első lépés, amely lehetővé teszi a felhasználóknak az őket nem érdeklő hirdetések blokkolását, a Flattr pedig már egy következő lépcsőfokot jelenthet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morguldae #1
    A reklámokra szükség van csak van ahol van helyük és van ahol nincs! Ennyi az egész. Reklám nélkül honnan értesülnénk hasznos dolgokról. A cégek, hogy jeleznék, hogy vannak, honnan tudnám, hogy hol vehetek meg bármit is. A reklám kell, csak van ahol nem kell. Ha meg fizetnek is esetleg érte, hogy megnézzem, hátha érdekel az külön jó! Filmek közbe nem kell reklám! Neten jöhet nyugodtan. Ha érdekel megnézem ha nem akkor meg nem. Tudni kell hol van helye és hol nincs, illetve milyen formában. Egyébként jöhet. Az adblock plus teljesen felesleges!