Gyurkity Péter

Két iker-kamera az Alcatel telefonján

A TCL piacra dobta az érdekes megoldást, amely az előlapon is két kamerát kombinál.

A TCL és az Alcatel márkanév kapcsán többször írtunk újabb készülékek bemutatásáról, azok piaci megjelenéséről. Most egy újabb példány van soron, bár itt elmaradt a szokásos bejelentés, a telefon ugyanis meglehetősen nagy csend közepette került a közel-keleti boltokba.

A gyártó – amely a tavalyi év végén a BlackBerry márkát is megszerezte - az Alcatel Flash néven rajtoltatta el az új okostelefont. Ez némileg zavaró lehet, hiszen korábban már láthattuk a OneTouch Flash és az Alcatel Flash 2 neveket a sajtóban, a jelek szerint azonban az egyszerűbb elnevezés mellett döntöttek, igyekezvén elkerülni a további bonyodalmakat. A legfontosabb jellemző a két iker-kamera egyidejű alkalmazása, hiszen a hátoldalon és az előlapon is ilyen modult helyeztek el, ami nyilván arra utal, hogy a képkészítési funkcióra fókuszálnak, kihasználva a napjaink egyik fő trendjében rejlő előnyöket.

Maga a készülék egy tízmagos MediaTek Helio X20 chipre épül, amelyhez 3 GB RAM, egy 32 GB-os tároló, egy 5,5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató IPS-kijelző, egy 3100 mAh-s akkumulátor, valamint az Android 6.0 Marshmallow sorakozik fel. A dual-SIM opció és a hátoldali ujjlenyomat-olvasó is szerepel a felsorolásban, míg a kamerák esetében a monokróm-színes felállást választották, hasonlóan a Huawei által alkalmazott megoldáshoz. A hátoldalon két 13 megapixeles változat (a Sony IMX258 jóvoltából), az előlapon pedig egy 8 és egy 5 megapixeles példány kapott helyet.

A megjelenés egyelőre a Közel-Keleten valósult meg, itt azonban nem közlik az árat, mindössze a fizikai árusítóhelyekre átirányító gombot helyeztek el az oldalon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!