MTI

Elítélték a gyerekét lehallgató pécsi rendőrt

Tiltott adatszerzés bűntette miatt 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélt a Pécsi Járásbíróság egy rendőrt, aki nevelt gyermekének táskájába tett egy kép- és hangfelvétel rögzítésére alkalmas tollat, hogy megismerhesse az édesapjával és a nagyszüleivel folytatott beszélgetéseit - közölte a Pécsi Törvényszék.

A rendőr törzszászlós, K. T. a szabadidejében, 2015. május 23-án tett nevelt gyermekének hátizsákjába egy kép- és hangfelvétel rögzítésére alkalmas tollat, bekapcsolva. Ezután a gyereket annak apai nagyszüleihez vitte. Mint ismertették, a vádlott azért helyezte el a tollat a hátizsákban, hogy azzal rögzíthesse, megismerhesse a gyermek és a nagyszülők, valamint a gyermek és édesapja közötti beszélgetéseket. Azonban a nagyszülők megtalálták az eszközt a hátizsákban és feljelentést tettek. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője még nem döntött a fellebbezéstől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #1
    "Elítélték a gyerekét lehallgató pécsi rendőrt"
    pontosítani kellene, ui. a gyerek nem a rendőré... idézem a cikket ".... egy rendőrt, aki nevelt gyermekének táskájába tett ...." szóval csak a mostoha apja.

    Cím kb. így lenne korrekt
    "Elítélték a nevelt gyerekét lehallgató pécsi rendőrt"