Berta Sándor

Célzottan a mobilokra készíthet filmeket a Netflix

A streamszolgáltató számára egyre fontosabbá válnak a hordozható eszközök tulajdonosai.

A Netflix kapcsán március elején derült ki, hogy a mobil készülékeknél a H.264 kodekről VP9 kodekre vált, így a streamekhez azonos képminőség mellett feleakkora adatrátára lesz szükség. Most pedig ismertté vált, hogy a cégnek a jövőben lesznek olyan saját gyártású filmjei és sorozatai, amelyekből készülni fog mobil változat is. Ez utóbbiakban lesznek olyan jelenetek, amelyek jobban mutatnak majd a kisebb kijelzőkön.

A Netflix azt tervezi, hogy a jövőben kifejezetten az okostelefonokhoz és a táblagépekhez is kínálni fog saját gyártású filmeket és sorozatokat - ezt Neil Hunt, a konszern termékekért felelős vezetője fejtette ki, miután San Franciscóban találkozott számos újságíróval. Hunt hozzátette, hogy egyáltalán nem lesz elképzelhetetlen, hogy valaki egy alkotásból létrehoz majd egyedi változatot a mobil eszközökhöz. A Netflix számára mindez a következő években komoly lehetőséget jelenthet, amelyet mindenképpen tanulmányozni fognak. Jelenleg a szolgáltatónál nincsenek a különböző platformokra kifejlesztett eltérő tartalomváltozatok.

Elképzelhető az is, hogy a mobil film- vagy sorozatverziókban kivágják majd a nagyon kis felbontású vagy sötét jeleneteket. Mindenesetre az világosan látható, hogy a társaság számára egyre fontosabbá válnak az okostelefonokat és táblagépeket használók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Ez egy vicc. Nem az ötlet, mert az logikus lépés. Az a vicc, hogy valaki komolyan filmet akar nézni egy tableten vagy okostelefonon.