MTI

30 megabites hálózat épül Kecskeméten, Szolnokon és Siófokon

Az építési engedélyek birtokában akár már májusban megkezdheti az internet hálózat kiépítését az Opticon Kft. a kecskeméti, a szolnoki és a siófoki járásban - közölte a projektvezető.

A több mint 1,3 milliárd forintos beruházással megvalósított projekt mintegy 766 millió forint európai uniós támogatásban részesült. Prokk Attila elmondta: jelenleg az egyeztetési, tervezési és engedélyeztetési eljárások folynak, ezt követően megkezdődhetnek a kivitelezési munkák a második, illetve a harmadik negyedévben. Tájékoztatása szerint a hálózatok országos fejlesztésére kiírt pályázat keretében 2018 augusztusáig több mint 6700 háztartásban teszik elérhetővé a legalább 30 Mbps sebességű internet hozzáférést.

Az Opticon Kft. a kecskeméti, a szolnoki és a siófoki járás háztartásaiban optikai vezetéket épít ki, a gyéren lakott területeken pedig megfelelő sávszélességet biztosító rádiós hálózatot telepít. A fejlesztések nagymértékben javítják a vidéki régiók szélessávú szolgáltatásokkal való ellátottságát, így csökkenhet a digitális szakadék az elmaradottabb és a fejlettebb területek között - jelezte a projektvezető.

A kecskeméti székhelyű, internet-, telefon- és televíziós szolgáltatást is biztosító Opticon Kft. nettó árbevétele 2015-ben 1,085 milliárd forint, míg 2016-ban az előzetes beszámoló alapján 551 millió forint volt. A vállalkozás adózott eredménye 2015-ben 45 millió lett, 2016-ban pedig várhatóan 21 millió forint. A cégnek 2015-ben 33, tavaly pedig 37 alkalmazottja volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • don Fülig Jimmy #2
  szövegértésből egyes. Visszaülhetsz az iskolapadba
  "kecskeméti, a szolnoki és a siófoki járás háztartásaiban optikai vezetéket épít ki"
 • Zsol502 #1
  Sírva röhögős fejlesztés még leírni is szégyen úgy hogy még az LTE hálózat is képes ennél többet átvinni, és úgy hogy máshol már 1000 megabites hálózatokat építenek...
  Gondolom itt is a költséghatékonynak sem nevezhető koax hálózatot építik...
  Mindenesetre biztos sokan fognak ennek örülni, pláne a cég vezetői...