SG.hu

Végpontok közötti 5G tesztrendszert hozott létre az Ericsson

Az SK Telecom Koreával közösen végzett fejlesztésen alapuló sikeres élő demonstráció az Ericsson svédországi laboratóriumában, Kistában zajlott le.

Az Ericsson létrehozta az első végpontok közötti (end-to-end) 5G tesztrendszert, mint a jövőbeli 5G-szolgáltatások általános infrastruktúráját. Cloud Core (felhő alapú maghálózat), virtuális RAN (rádióhálózat) és vezeték nélküli NR/LTE (újgenerációs rádióinterfész) hálózati kapcsolatokat alkalmaztak. Egy hasonló demonstrációt végeztek a Telefonicával Cloud RAN alkalmazásával. Az élő demonstráción 1 Gbps-nál nagyobb végpontok közötti sebességet és 4 milliszekundumos késleltetést sikerült elérni egy központon kívül átjáró felé. Az 5G New Radio (NR) rádióhozzáférés 800MHz sávszélességet használt 15 GHz-en.

Az 5G infrastruktúrát és szolgáltatásokat biztosít a hálózatba kapcsolt társadalom és a Dolgok Internete (IoT) számára. Hatással lesz a teljes mobilhálózatra és a kapcsolódó ökoszisztémára, az eszközöktől a mobilelérésig, az IP központig és a felhőig. Az 5G Világkongresszuson júniusban Londonban az Ericsson demonstrálta a dinamikus hálózati szeletelést a hálózat teljes kezelésével és szervezésével. Ez a következő lépés, amelynek során a vállalat demonstrálja a végpontok közötti 5G kapcsolatot, beleértve a virtuális RAN egy megvalósítását közös 4G és 5G együttműködő rádiókapcsolattal együtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!