Berta Sándor

Nem támogatja tovább a távmunkát az IBM

Komoly változásokat vezet be a társaság.

A The Register számolt be arról a belső videóról, amelyben Michelle Peluso marketingvezető arról tájékoztatta a részleg munkatársait, hogy dönteniük kell: vagy valamelyik egyesült államokbeli nagy központi irodában dolgoznak a jövőben vagy kereshetnek maguknak új munkahelyet. A dolgozók hat ilyen nagy centrum - meg nem erősített hírek szerint New York, Boston, Atlanta, Austin, San Francisco és Raleigh - közül választhatnak és a döntésre mindössze 30 napjuk van.

Az első alkalmazottakat már hétfőn tájékoztatták a megváltozott helyzetről, a többieket március elején fogják informálni. Az új szabályozást a közeljövőben az USA-n kívül más régiókban is bevezethetik majd. A döntés egyébként azért meglepő, mert eddig számos olyan munkavállaló volt, akik vagy kisebb kirendeltségeken vagy távmunkában dolgoztak. Peluso azzal indokolta a módosítást, hogy szeretnék az eddiginél sokkal kevesebb helyre összpontosítani a marketingcsapatukat, amitől az értékesítés javulására számít.

A változtatás nem elsősorban a távmunkában dolgozóknak rossz, hanem azoknak, akik a különböző kisebb marketingrészlegek munkatársai voltak. Ők ugyanis teljesen más helyekre kerülhetnek és a költözés mellett még az sem biztos, hogy például béremelést kapnak. Az mindenesetre jó hír, hogy az IBM egy kisebb összeggel támogatja a költözést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • overseer-7 #5
    +

    egyet értek..

    Sokan még mindig egyébként nem tudják, hogy az intelligencia mekkora kincs lehet, ha összepárosítjuk szinergikus hatásokkal.

    pl Alkotó Intelligencia + Anyagi erőforrás + Élő Munkaerő (sok) = Új.. jobb, hatékonyabb megalkotása.
  • overseer-7 #4
    A programozás kb 95% tervezgetés.. gondolkodás..
    azaz ülök a fotelbe és azon gondolkodok, hogy egy bonyolult megoldási rendszert hogyan lehet lefordítani adat mozgatásra.. értékösszehasonlításra.. hogyan és milyen ciklusokat írjak.. milyen lehetséges jó és rossz-hiba kimenetelek adódhatnak..

    Aztán 5% időben leülök és megírom a kódot..
    Aztán jön a hibajavítás, szintaktikai majd UML szemantikai.. mert olyan nincs, hogy komplex kódot hibamentesen írunk meg.
    Aztán jön a debug.
  • jkedzs #3
    erről van szó!
    bizonyos munkák jóságát mint pl programozás, nem lehet idővel lemérni. az a szalagmunkás kategória darab/idő mérőszámmal.
  • felemelő #2
    Én a munkaidő nyilvántartó ki-beléptető rendszerek bevezetésekor figyeltem meg, hogy az a vezető, kinek nincs kellő szakmai tudása hogy kiértékelje az elvégzett munkát (értsd: átlássa a végzett munka értékét, időszükségletét, nehézségét), az foggal-körömmel ragaszkodik a munkaidő nyilvántartáshoz (és persze a bennülős munkához).
    Aki jól átlátja a leadott munka értékét, azt nem érdekli hogy 4 órában vagy 12-ben csinálta meg a dolgozó... megvan, megkapta azt amit a munkabérért cserébe el lehet várnia.
  • Gauge #1
    MI is ezzel a cél? A cég megfosztja magától azt a lehetőséget, h olyan tehetségeket is foglalkoztatni tudjon, akik nem az iroda mellett laknak. Tipikus korlátolt vezetői ötletelés. Csak az dolgozik, aki irodában van... ebből látszik, hogy ezek a vezetők sem nagyon ismerik a realitást. Persze a másik ötletem az, h ezzel akarnak Trumpnak nyalni... akkor viszont ezért bukjon el az IBM!