Gyurkity Péter

Kínán kívül is felbukkant a Nokia 6

Nincs minden veszve, egyes forgalmazók az országon kívül is terjesztik az új telefont.

Az első új Nokia okostelefon debütálásáról nemrég mi is beszámoltunk, bár ezzel kapcsolatban komoly korlátozó tényezőként merült fel, hogy a tervezésért és fejlesztésért felelős HMD Global a hivatalos információk szerint kizárólag Kínában tervezi a készülék terjesztését. Azóta picit változott a helyzet, a típus ugyanis máshol is felbukkant.

Amíg a cég csúcskategóriás megoldására várunk, a Nokia 6 az egyetlen, amely az Android operációs rendszerre támaszkodva, okostelefonként áll a vásárlók rendelkezésére. Talán ennek is köszönhető, hogy Kínában gyorsan elkapkodták az úgynevezett flash-akció keretében meghirdetett példányokat, rövid idő alatt pedig 1,4 millió felhasználó jelezte érdeklődését a fejlesztés iránt – dacára annak, hogy nem kifejezetten izmos példányról van itt szó. Azóta a Fülöp-szigeteken is megjelent a telefon, bár itt egyelőre egy külső forgalmazó jóvoltából szerezhetik be a rendelkezésre álló példányokat, mégpedig jóval magasabb, 370 dollárnak megfelelő áron.


A lépés alapján több lap arra gyanakodott, hogy itt a HMD saját lépéséről van szó, ezt azonban a finn cég gyorsan cáfolta, állításuk szerint jelen pillanatban sem a fehér változat léte, sem pedig a Kínán kívüli megjelenés nem írható le konkrét tényként. Ennél bővebben nem fejtették ki álláspontjukat, így egyelőre csak reménykedhetünk abban, hogy idővel mégis változik a kép, és hivatalos úton-módon is beszerezhetünk majd egy-egy telefont. Tekintettel arra, hogy a kínai piacon 250 dolláros áron zajlik az értékesítés, erre nyilván lenne kereslet, bár Európában természetesen szintén némileg magasabb árral kellene számolnunk.

A februári MWC alatt minden bizonnyal további részletek derülnek majd ki, ekkor talán a további típusokat is megismerjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!