Berta Sándor

Saját magát kínálta eladásra egy 8 éves libanoni kislány Németországban

A libanoni gyermek indítéka egyelőre nem ismert.

A múlt héten szerda éjszaka egy férfi jelentkezett egy német város, Minden rendőrségén és azt közölte, hogy a shpock.com nevű eladási oldalon egy kislány fotójára lett figyelmes. A gyermekért az aktuális ajánlat 45 448 dollár volt. A rendőrök kiderítették, hogy egy 8 éves libanoni menekült kislányról volt szó, aki két éve él a szüleivel és a testvéreivel a Löhne városában lévő menekültszálláson. A nyomozók átkutatták a lakást.

A 47 éves apa és a 40 éves anya egyaránt azt állította, hogy nem tudott a hirdetésről. A rendőrök több mobiltelefont és egy táblagépet találtak, amiket lefoglaltak, hogy rájöjjenek, melyik készülékről adhatták fel a hirdetést. Emellett elrendelték az ajánlat törlését a portálról. A helyi gyámügyi hivatal a 8 éves lányt és annak 12 éves nővérét, valamint 3 éves húgát pártfogásba vette és gondoskodott az elhelyezésükről.

Az ügy részleteire másnap derült fény, amikor a családnak meg kellett jelennie a gyámügyi hivatalban. A 8 éves lány a kikérdezésekor elismerte, hogy ő töltötte fel a fotóját és ő adta fel a hirdetést, bár azt nem tudta vagy akarta elárulni, hogy minderre miért került sor. Bernd Poggemöller, Löhne polgármestere elmondta, hogy a gyerekek visszatérhettek a szüleikhez, de természetesen az eset kérdéseket vet fel, ezért külön figyelmet fognak fordítani a jövőben a családra. A politikus ugyanakkor érthetetlennek nevezte, hogy egy ilyen hirdetés miként jelenhetett meg a shpock.com-on. Elvárta volna, hogy legyen valamilyen ellenőrzőrendszer, amely az ilyen ajánlatok megjelenését megakadályozza.

Az ügy rendkívül hasonlít egy duisburgi történetre, amelynek során egy menekült a 40 napos kislányát 5000 euróért kínálta eladásra az eBay oldalán. A férfi a nyomozóknak később azt nyilatkozta, hogy csupán tréfáról volt szó. Az ügyben eljáró bírót mindez nem hatotta meg és a helyi gyámügyi hivatallal való egyeztetés után úgy döntött, hogy a csecsemő az anyjával egy anya-gyermek otthonba kerül és az apa csak felügyelet mellett láthatja a lányát.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a shpock.com-on a kislányra licitálók ellen indul-e eljárás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Archenemy #5
  Mert a hatóság valszeg nem vette be ezt a mesét amit most te, hogy a nyolcéves feltölt magáról képet, meg el akarja adni magát, meg pont egy ráadásul reális árat kér, tök nyilvánvalóan a szülei csinálták. Ezért vették ki a családjából, nem azért mert "ők a gonosz nácik, meg vannak a szegény menekültek".
 • lammaer #4
  Azért sztem az durva hogy azonnal gyámság alá veszik a gyerekeket, és rögtön kiszakítják őket a családból bármiféle vizsgálat nélkül. Elég traumatizáló lehetett a kölyköknek hogy jön értük az autó és az estét már egy nevelőotthonban töltik.

  Mi van ha egy harmadik fél fogja és felteszi BÁRMILYEN ismerős gyerek képét meg a nevét a netre.. ott is rögtön kiveszik a családjából a gyereket?

  VAgy mint az ábra is mutatja, mi van ha a szülők nem is vétkesek semmiben?
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.12.31. 01:03:31
 • Lapajka #3
  Nekem a pöcsöm eladó, szép lányoknak ingyen, használatra... XD
 • Montanosz #2
  jó kis szülők lehettek
 • Sir Cryalot #1
  Jéghegy csúcsa kategória , amennyire váltig állítják a humánusságukat annyira van mit a véka alá rejteni