Berta Sándor

Google - internet dró­nok helyett ballonokkal

Az Alphabet bejelentette, hogy leállítja a Titan nevű projektjét.

Az óriáscég 2014 áprilisban megvásárolta a Titan Aerospace-t, amely olyan drónokat állít elő, amelyek több éven át nagy magasságban üzemelhetnek utántöltés nélkül is, azaz akár internetszolgáltatás biztosítására is alkalmasak, elsősorban a távoli régiókban. Tim Farrar, a TMF Associates cég vezetője akkor még úgy vélte, hogy a Loon projekt ballonjait valószínűleg a Titan Aerospace robotrepülőgépei válthatják ki.

Most a 9to5Google és a Bloomberg azt írta, hogy az Alphabet leállítja az internetezést biztosító drónprogramját, és ahelyett a cég minden erejével a Loop projektre és annak továbbvitelére akar összpontosítani. A társaság megerősítette a Titan program leállítását és közölte, hogy a fejlesztőcsapat a tavalyi esztendő elején került át az X kutatórészleghez. Ezután azonban rövid idővel leállították az internetkapcsolatot biztosító pilóta nélküli légi járművekkel kapcsolatos kutatásokat.

A mostani döntés oka az, hogy a Loon projekt jelenleg mind gazdasági, mind a műszaki megvalósíthatósági szempontokból sokkal ígéretesebb. A Titan program körülbelül 50 munkatársa közül sokan más részlegekhez kerültek át, ezek között volt a Loon és a Wing projekt is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!