SG.hu

Eladja montenegrói leányvállalatát a Magyar Telekom

A Magyar Telekom részvényvásárlási megállapodást írt alá a Hrvatski Telekom d.d.-vel.

A tranzakció eredményeként a Magyar Telekom többségi részesedése (76,53%) a Crnogorski AD. Podgorica-ban a Hrvatski Telekom d.d.-hez kerül transzferálásra összesen 123,5 millió euróért (a 2017. január 9-i 308,7 HUF/EUR árfolyamon számolva mintegy 38,1 milliárd forintért). A kiadott közlemény szerint a részesedés átruházása összhangban van a Magyar Telekom megújult céljával, amely a magyarországi működést helyezi előtérbe, és mindent megtesz azért, hogy megerősítse a társaság mobilpiaci pozícióját és szélesítse az ICT szolgáltatásait. Ugyanakkor igyekszik folytatni a vezetékes hálózati beruházásait, és növelni a nagysebességű internethálózattal már ellátott területeken a penetrációt.

A Magyar Telekom várakozásai alapján a jelen tranzakció hozzájárul a nettó adósságráta (a nettó adósságnak az összes tőkére vetített aránya) csökkenő trendjének gyorsításához úgy, hogy 2017. március végére a társaság osztalékpolitikája által kitűzött 30-40%-os céltartományt elérje. A Társaság nettó adósságrátája 2016. szeptember 30-án 41,6% volt. A tranzakció lezárására várhatóan 2017. január végéig kerülhet sor, ezt követően a montenegrói működés nem kerül konszolidálásra a Magyar Telekom Csoport pénzügyi kimutatásaiba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #1
    Kiderült,hogy a Montenegróiak nem hülyék!
    Nem lógnak egész nap a telefonon,nem telefonálgatnak be a klf. műsorokba...és egyáltalán ! Nem könnyű *bepalizni* Őket...