Gyurkity Péter

Kiszivárgott a Nokia zászlóshajója

Legalábbis ezt állítja a forrás, amely néhány képet is megoszt velünk.

Az elmúlt néhány hét során több hír is megjelent a Nokia márkanevet viselő telefonok piacra dobásának feladatát magára vállaló HMD Global terveiről, mi több, itt már az első új készülék is befutott, bár ez még nem okostelefon, hanem egy hagyományos megoldás. Most az állítólagos zászlóshajóról jelent meg néhány kép és hardveres részlet.

Egy távol-keleti forrás osztotta meg a szóban forgó felvételeket saját oldalán, ami azért nem tűnik óriási meglepetésnek, mert azt már jól tudjuk, hogy a gyártási feladatokat a tajvani Foxconn végzi majd el. A képeken mindenesetre a pletykákban korábban szintén megemlített Nokia P szerepel, amely egy kifejezetten csúcskategóriás megoldásként jelenne meg a piacon, ezt pedig teljesen egyértelművé teszi az itt felsorolt hardver, hiszen többek között a Snapdragon 835 chip, immár 6 GB memória, valamint egy 23 megapixeles hátoldali kamera kap említést, ez utóbbi pedig Zeiss optikára támaszkodna. Korábban a Quad HD felbontás támogatása is felmerült, erről azonban most hallgatnak.

Azt a téma iránt érdeklődők már jól tudják, hogy a HMD Global valamikor az első negyedévben mutatná be az új család első tagjait, a rajtot azonban lassúra és fokozatosra tervezik, vagyis nem arról van szó, hogy egyszerre számos különböző változatról rántanák le a leplet. Azt korábban már szintén hallhattuk, hogy először szerényebb, olcsóbb készülékekkel jelennének meg a piacon, de a pontos menetrendet nem ismerjük, így tehát azt sem tudjuk, hogy a Nokia P mikor bukkanna fel. A februárban esedékes MWC logikus választásnak tűnik, ám itt várnunk kell majd a hivatalos megerősítésre.

Az is kérdés, hogy a felhasználók miként reagálnak majd az új készülékekre. Az eredeti tulajdonos szoftveres váltása óta hosszú idő telt el, ez pedig nagy valószínűséggel a korábbi tábor jó részét örökre elidegenítette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #7
    Jézusom, itt durva sötétség van a fejekben. Hogy jön ide az MS meg a Windows?
  • MrImy #6
    Ez nem ugyanaz a Nokia lesz. A márkanév tulajdonosa marad az MS és az gyárt hozzá eszközt aki akar. Nekem olyan ORION vagy hasonló márkanév szagú ez az egész. Pedig itt figyel mellettem egy jó öreg E90.
  • Tinman #5
    Lol. Nem.

    Tudja és? Az a proci term. droidot is remekül futtat, csúcs mobil CPU.

    Droid telóban gondolkodnak, droidos Nokiát is vár tőlük a nép nagy része, a MS tolta a wines telókat nem is mentek vele sokra. A Nokia nem hülye, hogy ne droidos telóval térjen vissza.

    Ha Wines telóval jönnek vissza rövid úton belül végleg eltűnnek a süllyesztőbe.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.12.27. 12:40:24
  • Andrevv #4
    Remélem, hogy W10-es lesz.
  • wwenigma #3
    Ugy hogy a snapi835 tudja, nem androidos lesz hanem w10
  • VolJin #2
    ???
    Egy androidos telefonhoz ez hogyan kapcsolódik?
  • wwenigma #1
    Akkor ezert kellett az x86 emulacio arm-en a W10-nek. :)