Gyurkity Péter

Itt az első új Nokia

Ez viszont egy hagyományos telefon, amely a régi vonalat képviseli.

A téma iránt érdeklődők jól tudják, hogy a Nokia márkanevet a szintén finn HMD Global nevű cég licencelte a Microsofttól, ezért a közeljövőben ők dobnak majd piacra új okostelefonokat – a Foxconn és az eredeti Nokia közreműködésével. Első készülékük már be is futott, ez azonban a kétezres évek hangulatát idézi meg.

A Nokia 150 ugyanis egy minden tekintetben hagyományos mobiltelefon, amely nem az Android szoftverre és a manapság megszokott erős hardverre támaszkodik. Ehelyett egy egyszerű külsőt, egy 2,4 hüvelykes kijelzőt, a szintén a korábbi évtizedet idéző fizikai billentyűzetet, egy hátoldali VGA-kamerát, Bluetooth és FM rádió támogatást, egy LED-elemlámpát, MP3-lejátszót, 240 x 320 pixel felbontást, microUSB-csatlakozót, egy legfeljebb 32 GB-os kártyát befogadó microSD-tokot, valamint egy 1020 mAh-s akkumulátort kapunk. Ez utóbbi a fenti hardver révén igencsak hosszú üzemidőt biztosít.


A cég saját állítása szerint egy feltöltéssel 22 órán át beszélhetünk majd, készenléti üzemmódban pedig egy teljes hónapot is kibírna a telefon, amely egyébként kapható lesz dual-SIM változatban is. A pontos fizikai méret 118 x 50,2 x 13,5 mm, a súly 81 gramm (akkumulátorral együtt), a szoftveres oldalon pedig a Nokia Series 30+ fut, amely az alapvető feladatok ellátásához nyilván tökéletesen elegendő lesz. A HMD Global illetékesei a megbízhatóságot és az alacsony árat emelik ki, nyilván nem véletlenül – a készülék 26 dolláros áron kerül majd forgalomba.

A hivatalos megjelenés Európában az első negyedévben esedékes, a megoldás iránt jó eséllyel megfelelő igény mutatkozik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Elmin #8
    "A cég saját állítása szerint egy feltöltéssel 22 órán át beszélhetünk majd..."
    Csak?
    https://mobilarena.hu/teszt/xiaomi_redmi_3_szepsegbe_zart_szornyeteg/specifikacio.html
    Ez 33 órát tud.
    "A hivatalos megjelenés Európában az első negyedévben esedékes, a megoldás iránt jó eséllyel megfelelő igény mutatkozik majd. "
    A kérdés, hogy kinek kell majd ez a kb 16 éves technológia.
    Másik kérdés, hogy milyen méretű símet fog befogadni, mert ezen a téren sincs még egységesítés.
  • Major #7
    Éjjen az innováció, mintha az MS nem adott volna ki folyamatosan Nokia név alatt pár ezer forintos buta telefont.
  • Scooter #6
    Nem sokan fogják venni az biztos. Maximum az aki az okostelefonok ellensége. Volt egy ilyen munkatársam. Annak viszont tökéletes aki tényleg csak telefonálásra akarja használni.
  • ialmassy #5
    RIP
  • wraithLord #4
    Jó lenne egy ilyen, mert egyszerű, strapabíró és megbízható, de őszintén szólva elég kevés helyre vinném ezt magammal, és inkább az okostelefont használnám, mert kellenek a funkciói (nem, nem a fb messenger...)

    Ha hagyományos telefon kell, akkor előszedem az egyik régi telefonomat, azokat agyonütni sem lehet (kb. szó szerint), ezért még mindig sorban áll a szekrényemen az összes menetkészen...
  • M2 #3
    Nekem is nagyon bejön a cucc! :-)
  • dregnarr1 #2
    VÉGRE!
  • lived1986 #1
    Meg van az új telefonom :)
    Elegem van már az okostelefonokból. Veszek egy ilyet. Zenét lehet rajta hallgatni, meg telefonálni. Mi kell még? De a legfontosabb hogy sokáig bírja az aksija.