Berta Sándor

Leállították a legnagyobb francia kalózoldalt

A helyi szerveknek két platformot is sikerült elérhetetlenné tenniük.

A francia katonai rendőrség kiberbűnözés elleni egysége sikeresen leállította az ország legnagyobb, Zone-Telechargement nevű kalózportálját. Emellett a DL-Protect nevű, szintén népszerű letöltési honlap is elérhetetlenné vált. A két oldal több millió látogatót vonzott, így nem csoda, hogy évek óta a helyi szerzői jogvédő szervezetek elsődleges célpontjai voltak.

A francia katonai rendőrség két héttel ezelőtt a What.cd nevű szolgáltatás ellen lépett fel hasonló eredménnyel, majd a Zone-Telechargement ellen fordult. Az utóbbi platform a 11. leglátogatottabb portálnak számított Franciaországban. A kínálatában megtalálhatók voltak filmek, televíziós sorozatok, játékok és zeneszámok, illetve zenei albumok. A francia csendőrség Twitter-üzenetében azt írta, hogy a portál 75 millió euró kárt okozott a szerzői jogtulajdonosoknak.

A Zone-Telechargement 2011 óta működött és a Megaupload helyi ajánlatának 2012-es bezárása után lett igazán népszerű. A DL-Protect pedig a 19. leglátogatottabb francia honlap volt. Az akcióban egyébként a francia csendőrség mellett az andorrai rendőrség is részt vett. Összesen hét embert vettek őrizetbe, közülük ketten maradnak előzetes letartóztatásban, az egyik személy Franciaországban, a másik Andorrában. A két oldal több 10 millió eurós bevételt generált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • morguldae #3
  Gratulálok! Komoly munka volt! pfff.... Ha már ennyire ráérnek ott a rendőrök, meg ilyen szarra költik az adózók pénzét - hogy a letöltögető adózókat szívassák, akkor inkább a terroristák után rohangálnának, az talán hasznosabb lenne!... Szánalmas!
 • archelf #2
  https://www.youtube.com/watch?v=zGM8PT1eAvY
 • jkedzs #1
  arrr! >:!


  https://www.youtube.com/watch?v=Bwjy6IUaqUc

  山(^^)山
  Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2016.12.03. 11:22:54