Berta Sándor

Egy év alatt 900 millió linket távolított el a Google

A szerzői jogtulajdonosok több mint egymilliárd keresési hivatkozás törlését kérték a keresőcégtől.

Új rekordot könyvelhetett el a Google a keresőjével kapcsolatos törlési kérések számát tekintve, hiszen az - az elmúlt 12 hónapban - először lépte át az egymilliárdot. A társaság munkatársai a kért 1 007 741 143 link közül végül 908 237 861-et el is távolítottak a keresési indexből. A többi hivatkozás vagy érvénytelen vagy duplikált volt. Összességében eddig a Google több mint kétmilliárd URL-t törölt, amelyek 945 000 doménhez kapcsolódtak.

A legtöbb hivatkozás, több mint 50,6 millió a 4shared.com oldalhoz tartozott. A második érintett portál a rapidgator.net volt 25,5 millió linkkel, míg a harmadik az uploaded.net 19,4 hivatkozással.

A Google Átláthatósági Jelentése alapján a legtöbb URL (255 730 645) eltávolítását a BPI LTD Member Companies kérte, de előkelő helyen voltak a listán az Amerikai Zeneipari Szövetség (RIAA) és annak tagjai (EMI Muisc North America, Sony Music Entertainment, Universal Music Group, Warner Music Group stb.), a FOX, a CANAL+, az NBC Universal, a Microsoft, a CBS, a Lionsgate, a Viacom France, a Paramount Pictures Corporation, a Disney Enterprises Inc., a BSA és az Adobe is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    A Youtube-on szerintem úgy vannak vele, hogy a gyenge minőséget engedik (de pénzt nem kereshetsz vele) akinek teszik, az talán megveszi jobb minőségben.
  • zola2000 #1
    És mégis ha az ember akármiről torrentet akar keresni a google megtalálja, meg ha a youtubera beírom hogy "teljes film" van választék.