Gyurkity Péter

Egyedi okostelefont kínálna a Microsoft

Nem adják fel, de az eddigi eredmények láttán változtatniuk kell.

A Windows 10 Mobile kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy globális szinten már 1 százalék alatt van a platform részesedése, a Microsoft pedig az utolsó negyedévben az egy évvel korábbi 2,6 milliárd dolláros bevétel helyett már csak 300 milliót köszönhetett a hardveres részlegnek. Ennek ellenére sem adják fel, valami egészen egyedit kínálnának a felhasználóknak.

Satya Nadella vezérigazgató egy ausztrál lapnak adott hosszabb interjúban beszélt az elképzelésekről, ebből pedig kirajzolódik a tervezett jövő. Valami egészen egyedit és újszerűt nyújtanának a felhasználóknak, ami kellő eséllyel jelenne meg a piacon, hasonlóan ahhoz, ahogy annak idején a Surface család is elrajtolt. Akkor sokan kétségbe vonták a „kettő az egyben” kivitel életképességét, itt azonban sikerült rácáfolni a pesszimistákra, a telefonok területén pedig valami ehhez foghatót szeretnének megvalósítani.

Nem véletlen, hogy Nadella a HP által piacra dobott Elite X3 okostelefont hozta fel példaként, ez ugyanis támogatja a Continuum funkciót, vagyis akár egérrel és billentyűzettel is kiegészíthető, hogy az asztali PC-hez hasonló élményt biztosítson. Az Acer tavaly szeptemberben a Jade Primo készülékkel próbálta meg ugyanezt, szintén a Continuumra és számos különböző kiegészítőre támaszkodva, de arról nem beszélhetünk, hogy ezzel megváltották volna a világot. Remény persze még mindig van, de ehhez az kell, hogy a Microsoft a maga útját járja, és ne szimplán a két nagy után loholjon.

Az AdDuplex most közölte a Windows 10-et futtató készülékek novemberi statisztikáit. Eszerint az Egyesült Államokban még a platformot támogató okostelefonok táborán belül is mindössze 15 százalékon áll a Windows 10 Mobile, van tehát mit helyrehozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kara kán #5
    Ez van, amikor nincs egy zseni, aki tolni tudná a szekeret. Nadella lehet, hogy jó volt gyerekként ebben-abban, pl. programozásban, de az nem elég.
    Az a baj, hogy akinek lenne forradalmi ötlete - mint pl. nekem - nincs pénze, akinek meg van pénze, az csak tökölődik, mert nincs mögötte IQ, és hiába vesz fel ilyen-olyan emberkéket, az nem ugyanaz.
    Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2016.11.29. 00:49:07
  • Elemir #4
    Még szerencse, hogy értesz hozzá.
  • SanMaster #3
    "van tehát mit helyrehozni"
    Nem, nincs mit helyrehozni. Kuka az egész win10 mobile. Sok a pénzük, még egy ideig fentarthatják ezt a félhalott állapotot. Piacra dobnak egy surface minit, nem sok értelme.
  • dartois83 #2
    Szerintem erre rájött már egy ideje, hogy nincs igazán a helyzet magaslatán a Microsoft. A telefonokon lévő rendszerük csak egy bizonyos rétegét érdekli a mobiltelefon használóknak, az Android pedig hozza be azt a hátrányát, amiben a Windows Phone talán jobb volt, a megbízhatóságot. Valami újat akarnak csinálni, jobb híján.
  • Gauge #1
    Ez a Nadella egy elképesztően nagy fax. Most kezd leesni neki, hogy a mobilpiac nélkül az MS nem fog tudni túlélni?
    Utoljára szerkesztette: Gauge, 2016.11.27. 07:38:24