Gyurkity Péter

Európában jön egy új Android One okostelefon

Mégpedig az új Nougat verzióval, amely most válik elérhetővé a programon belül.

A General Mobile azzal vált ismertté az Android One program iránt érdeklődők körében, hogy tavaly elsőként dobott piacra a specifikációknak megfelelő készüléket Európában – kis csalással, hiszen az amerikai eredetű cég török részlege mutatta be a telefont, amely a 4G-elérés révén gyorsan népszerűvé vált. Most egy újabb változattal készülnek, amely több európai országban is megjelenik.

A GM 5 névre keresztelt okostelefon egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kapott, amely mostanában kifejezetten népszerű választás a szerényebb megoldásokat előnyben részesítő gyártók körében. Ehhez a szintén olcsóbb kialakításra utaló 720p felbontás, egy négymagos, 1,2 GHz-es órajelen futó Snapdragon chip (valószínűleg a 4xx család egyik tagja), 2 GB memória, egy alapesetben 16 GB-os, de microSD révén kibővíthető belső tároló, valamint egy 2500 mAh-s akkumulátor csatlakozik.


A képkészítési funkciókat egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera látja majd el, ez a páros szintén számos különböző készüléken megtalálható. A telefon három eltérő színben, arany, fekete, illetve szürke változatban lesz kapható, és bár a cég illetékesei nem árulták el a várható kereskedelmi árat, azt megemlítették, hogy az első körben összesen 20 különböző országban teszik majd elérhetővé a megoldást, ezek között pedig Belgium, Bosznia, Horvátország, Szerbia, Albánia, Görögország, Moldova, Hollandia, valamint Luxemburg is megtalálható lesz. Ezúttal tehát kifejezetten európai debütálásról van szó, bár néhány afrikai, közel-keleti és közép-ázsiai ország is gyorsan sorra kerül.

Természetesen sok múlik majd az áron, de mindenképpen jó hír, az Android One program nagyobb erővel lesz jelen az európai kontinensen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kara kán #4
    gagyi
  • bunny #3
    Redmi 4A viszont nem biztos, hogy megkapja a Nougat-ot, ismerve a xiaomi-t (sajnos).
  • igazamvanvagyig #2
    Az a poen,hogy ez kenterbe vágja a csamcsung 7 et is,mert ez kevesebbet fog fagyni laggolni ,mert stock android.Mind ahogy egy iphone 4s is lealázza a mostani "csúcs" készűlékeket (persze a régi ios-sal) a jelenlegivel nem ,mert akkor senki nem venne újat.
  • takysoft #1
    Redmi 4A szintjén van.
    Kérdés, hogy a 74 dolláros árat tudja-e hozni/ütni...
    https://sg.hu/cikkek/122150/harom-valtozatban-rajtol-el-a-xiaomi-redmi-4