Gyurkity Péter

Robbanásbiztos orosz mobil érkezőben

A gyártó megoldása veszélyes környezetben is használható, a biztonságos üzemelés jegyében.

A Zavod Goreltex nevű orosz cég számos eltérő fejlesztést kínál, ezek többsége azonban nem az okostelefonok vagy mobiltelefonok tágabb értelemben vett szegmensében jelenik meg, hiszen itt többek között vezérlőpanelekről, kapcsolóállomásokról, riasztókról, valamint egyéb, vállalatoknak szánt termékekről van szó. Most egy korábbi mobiltelefonjukat egészítették ki a más területeken kínált robbanásvédelemmel, mintha a Samsung kudarcát igyekeznének meglovagolni.

Természetesen egy szintén orosz portál számolt be az érdekes újításról, amely tulajdonképpen egy meglehetősen erős és komoly védelmet biztosító külsővel ellátott hagyományos mobiltelefont takar. A CTG-ST az eredeti változat módosításaként jött létre, ami a burkolat összetételében és funkciójában jelentkezik, hiszen itt az IP67-certifikáció (vagyis a fokozott por- és vízálló jelleg) mellett a gumiból és üveggyapotból készült külső azt is garantálja, hogy veszélyes környezetben is használhatjuk a telefont – amelyet nagyjából 1,7 méteres magasságból nyugodtan elejthetünk. Nyilván elsősorban üzleti ügyfeleknek szánják az úgynevezett "intrinsically safe" terméket, ám az árat egyelőre nem árulták el.


Ami a hardvert illeti, itt semmi különlegesre nem számíthatunk. A kijelző mérete 2,2 hüvelyk, ehhez 240 x 320 pixel felbontás, a MediaTek MT6260A chip, 1 MB memória, microSD-bővítés lehetősége, valamint egy 2500 mAh-s akkumulátor csatlakozik, amely nyilván igencsak hosszú üzemidőt biztosít majd, tekintettel a nagyon is szerény komponensekre. A hátoldalon egy 0,3 megapixeles kamera kapott helyet, a listán pedig az EDGE-elérés jelenik meg, vagyis itt a 2,5G kerül főszerepbe.

Azt még nem tudjuk, hogy a telefon mikor és milyen menetrend szerint jelenik meg a piacon, erre azonban valószínűleg nem kell már sokat várni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ackro #7
    hát biztos sok kőműves és olajfúrótoronymunkás várja már a bővebb infókat erről a foshalomról addig is a hagyományos módon kell kommunikálnia a kollégáival: ordítással. :)
  • bakkerman #6
    akinek nót 7-e van annak tökéletes,ha bármikor utazás közben felrobban a samu,akkor még eltudják érni a másik telón
  • Daditsx #5
    Ránézásre úgy néz ki, mint az Airo. XD
    Utoljára szerkesztette: pedrohsi, 2016.10.19. 11:06:24
  • Prof William #4
    Bezzeg amerikában a mobil robban. :)
  • wraithLord #2
    Mondjuk azt nem értem, hogy ezt most robbanásveszélyes munkahelyeken, környezetben is lehet használni, tehát robbanásbiztos eszköz a hagyományos értelemben?
    Vagy azt, hogy nem robban fel? Mert különben mi köze van a Galaxy Note 7 esetéhez?
  • molnibalage83 #1
    Az explosion proff védelem nem azt jelenti, hogy kibír robbanást, hanem olyan környezetben is használható, ahol sima telefon nem, RB-s környezetben.
    Utoljára szerkesztette: pedrohsi, 2016.10.19. 11:06:06