Berta Sándor

Együttműködik az NEC és a Raspberry Pi

A konszern és a miniatűr számítógépeket gyártó cég a jövőben együttműködik.

Az NEC Display Solutions Europe bejelentette, hogy a kooperációnak köszönhetően kibővülnek a lehetőségei az intelligens képernyők területén. A Raspberry Pi-vel kiegészített új nagy méretű kijelzők várhatóan jövő januártól lesznek kaphatók. Először működik együtt egy képernyőgyártó a Raspberry Pi fejlesztőivel. Az NEC azt szeretné, ha megvalósulhatna a miniatűr számítógépek zökkenőmentes integrációja a kijelzőibe. A Raspberry Pi 3 nevű modell mellett a társaság egy újonnan kifejlesztett modult is kínálni fog, ez utóbbi tervezésekor kifejezetten a képernyőpiac igényeire is figyeltek a szakemberek.

A Raspberry Pi 3 az NEC Nyílt Moduláris Intelligencia (OMI) platformjának egyik fő elemét képezi és integrálták a nagy formátumú kijelzők P és V sorozatába. Mindez azt jelenti, hogy az új termékek össze vannak kötve a dolgok internetével és az eddiginél jobban alkalmasak streaming- vagy prezentációs célokra. A kínált funkcióknak köszönhetően a platform használható a kiskereskedelem, a légi közlekedés, a szállítmányozás és a képzés területén. A megjelenítők ráadásul emellett személyre szabhatók.


Stefanie Corinth, az NEC Display Solutions Europe marketingügyi és üzletfejlesztési alelnöke kijelentette, hogy az együttműködés stratégiai kezdeményezés, amellyel ismét megmutatják, hogy miként segítik a különböző ágazatokban működő cégeket abban, hogy megtalálják a számukra leginkább megfelelő megoldásokat. A platformjuk moduláris felépítése lehetővé teszi, hogy a képernyőket fel lehessen bármikor szerelni kiegészítő intelligenciával.

Eben Upton, a Raspberry Pi Trading vezérigazgatója rámutatott: a miniatűr számítógépek megalkotásával az volt a céljuk, hogy az emberek tanuljanak valamit a számítógépekről és arról, hogy mire lehet használni azokat. Szerencsés módon eddig 10 millió Raspberry Pi-t adtak el. A gazdasági siker lehetővé tette, hogy a harmadik generációs modell már egy kiforrottabb és nagyobb teljesítményű technológiára épüljön, amely most az NEC intelligensebb kijelzőibe is belekerült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!