Castellum

MRAM memória hamarosan

Az új chip technológiát tegnap leplezte le az Union Semiconductor Technology, de az elemzők szerint egy év is eltelhet, mire az Union kifejleszti azt a módszert, amellyel olcsón tudja előállítani nagy mennyiségben az új mágneses véletlenszerű elérésű memória chipet, az MRAM-ot.

"A technológia jó", mondja Raymond Wu, az EnTrust Securities félvezető szakértője. "De az új terméknek idő kell, hogy kifejlődjön és elfogadásra találjon a piacon." Az új technológiának lehetősége van arra, hogy pótoljon olyan chipeket, mint a flash és a DRAM. De a gyártó elmondása szerint a tömeggyártás még 3-5 évnyi távolságra van. Az Union szerint a mágneses véletlenszerű elérésű memória chip egy rövid tárolóidejű memória olyan elektromos készülékekbe, mint a desktop számítógépek és a mobiltelefonok. A cég állítja, hogy az MRAM képes helyettesíteni hat különböző féle chipet, beleértve a flash memóriát és a DRAM-ot. A piac az MRAM felbukkanását kívánatosnak tartaná. Ha a termék képes lenne a hat különböző memória chipet felváltani, mint ahogy azt a cég állítja, az MRAM-nak óriási kihatása lenne a chipiparra.

Az MRAM a legújabb technológia a bitek tárolását bizonyos ideig lehetővé tévő tárolókat illetőleg. Az egyik legfontosabb jellemzője az MRAM-nak, hogy a digitális információ (0 és 1 formájában) a mágneses jelenség illesztésével tárolódik. A tároló állapotnál az elemi részből való olvasás az alkotóelem pillanatnyi állapotának észlelése adja.

A végcél az, hogy ezeket a huzalokat mátrix struktúrában helyezzék el, oly módon, hogy egy memória cellát építsen fel. A mátrix sorokból és oszlopokból áll. Egy adott sor ellenállását mérve lehetséges megállapítani a bitek sorozatát. Természetesen egy sor nem ad teljes információt. Hogy hozzájussunk ehhez az információhoz, "hasáb huzalokat" kell építenünk. A hasábok és sorok kombinációja adja azt az alapvető részt, amely alapján ki lehet számolni a bitek sorrendjét, amely a mátrixban tárolódott el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!