Berta Sándor

Bejelentette WhatsApp-konkurensét a Google

A digitális asszisztens a mesterséges intelligencián alapul.

Az Allo nevű üzenetküldő szoftver egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban és kizárólag angol nyelven érhető el, később ugyanakkor számos más nyelven is meg fog jelenni. A felhasználók az új megoldás segítségével chaten keresztül kérhetnek különböző információkat például az időjárással, a hírekkel, az éttermekkel vagy az utazási lehetőségekkel kapcsolatban, de akár különböző kérdéseket is feltehetnek a programnak. Az Allo a más felhasználókkal való beszélgetések közben is képes a felmerülő kérdésekre lehetséges válaszokat megjeleníteni.

Az Allo egyelőre az Android és az iOS platformokra érhető el, a Google Play rendszerében előregisztrálható. A megoldás fő előnye az, hogy úgy látja el plusz információkkal az embereket, hogy azoknak nem kell kilépniük az alkalmazásból. Elvileg van végpontok közötti titkosítási lehetőség is, ez azonban alapból nincsenek bekapcsolva, míg az üzenetek egy bizonyos idő után kitörölhetők lesznek.

Lehetőség lesz az Allo keretében a tartózkodási hely és a fotók megosztására. Az utóbbiakat megjegyzésekkel és emodzsikkal láthatják el a chatbeszélgetések résztvevői, ezáltal egyre személyesebb beszédstílus alakítható ki. Az intelligens funkciók eléréséhez a szoftver folyamatosan elemzi a küldött üzeneteket és a képeket. Végül fontos, hogy lehetőség lesz inkognitó üzemmód használatára is, amelyben szintén aktiválható a végpontok közötti titko

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • arty #3
  ez aztán nagyon kellett a másik 3 gugileszmét mellé ... (hangouccot és skypet használok és nem fogok egy n. szarra váltani, elég ez is...)
 • Palinko #2
  jó ötlet támogatnám. tényleg elég frusztráló, hogy mindenki máshol van, aztán sokan nem is hajlandóak váltani és telepíthetsz fel mindent.

  viszont azért egy ilyen szabvány biztonságossá tétele nem lenne kis falat. mint a fenti programról is rögtön a biztonsági kérdések jutottak eszembe, kb mindent meg lehet tudni a felhasználóról. ha csak a google fog még többet megtudni az emberről az a kisebbik rossz, de ha illetéktelen 3. személy az már lehet aggályos.
 • kvp #1
  Idealis esetben eleg lenne egyetlen szabvany amihez ugy lehetne alkalmazasokat irni, mint az email-hez. Regebben mar majdnem kialakult egy ilyen nyitott szabvany, aztan megsem. Ez azert bosszanto, mert egy viszonylag egyszeru feladatrol lenne szo es a mostani szetfragmentalt chat rendszerek olyanok mint amikor az AOL-osok mas internetet lattak mint a vilag tobbi resze, csak most nem egy hanem x+1 ilyen fragmentalt chat rendszer van es az ember minden ismerose mas-mas megoldast hasznal igy minden szoftvert egyszerre kellene futtatni, hogy lassuk az osszes uzenetet.

  ps: Az SMTP (email tovabbito) protokoll anno tartalmazott uzenetkuldesi funkciokat, de a BSD unix kivetelevel nem nagyon implementalta senki, mert akkoriban meg nem volt ra igeny. Aztan elfelejtettek, hogy volt ra egy szep szabvany.