Mortimer

Whistler alfa a tesztelőknél

A Microsoft kiadta a tesztelők részére a Windows 2000 utódjának, a Whistlernek alfa változatát.


Egy nappal azután, hogy Bil Gates a Windows 2000 utódjáról, a Whistlerről beszélt a Microsoft kiadta a következő Windows változat előzetes verzióját. A Whistler Personal és Professional build 2250-et csütörtökön tették közzé privát szerverükön; ezt a build-ot mutatták be korábban.
Gates elmondta a konferencia résztvevőinek, hogy a Whistlert 2001 második felében fogják szállítani, az előzetes tervekhez képest pár hónapos késéssel, és várhatóan a Windows 2000-hez képest csupán apró előrelépés lesz. Az első bétaváltozata szeptemberre várható. A következő nagyobb fejlesztés a Blackcomb, mely csk 2002 második felében jelenik meg.

Miközben a Windows következő változataira irányul a reflektorfény, addig azokkal párhuzamosan készül az első Windows 2000 javítás is, a Service Pack a következő héten fog megjelenni. A Windows Update siteon fogják közzétenni, továbbá a beépítik a most eladandó példányokba is. Sajnos pontosabb időpontot megjelenésére nem lehet mondani, mivel a negyedéves pénzügyi eredményeket is jövőhéten ismertetik. Számos megfigyelő szerint az erős Windows 2000 eladások ellenére mégis kevesebb talál gazdára mint várták. SZámos nagyobb vállalat közölte, hogy az első javítócsomag megjelenéséig nem vásárolnak a szoftverből.

A hét elején a bétatesztelőknek azt mondták, hogy egy héten belül kiadják. Hivatalos megerősítés a javított hibákról, és kiadásának időpontjáról nincs, a szóvivő csupán azt közölte, hogy a Windows 2000 jól fogy a piacon, már átlépték a 3 milliós darabszámot. Habár Gates már a Whistler jellemzőiről is beszélt, a Microsoft nem kommentálta az alfa változat csütörtöki megjelenését. A tesztelők elmondták, hogy a Whistler 2250-ből hiányzik az AppleTalk, NetBEUI és a DLC hálózati protokoll támogatása, de beépítették az IPv6 szabványt és a felhasználó által kiválasztható a megjelenés stílusa (Visual Styles). Több változata is lesz, más-más az üzleti és a magánfelhasználók részére, továbbá külön 32 és 64 bites verziók is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!