Gyurkity Péter

Exkluzív opciók az idei Nexus okostelefonokban

Egyszerre két hír is megjelent azon opciókról, amelyek csak az új Nexusokban jelennének meg.

A hónap első napjaiban az Android Police portál számolt be azon értesülésről, miszerint a Google megtöri az eddigi trendet és olyan új opciókat integrál saját készülékeibe, amelyek az Android alapértelmezett változatából hiányoznak. Itt a HTC közreműködésére is számítanak, bár ezen opciók kizárólag a szoftveres oldalon jelennek majd meg.

Az első hír szerint legalább három újdonság felbukkanására számíthatunk. Ezek egyike az éjszakai üzemmód, amely korábban Night Mode néven szerepelt az Android N fejlesztői előzetesében, a végleges változatból azonban már kikerült, mert gondok voltak a teljesítménnyel. Ezúttal Night Light néven jelenik meg az üzemmód, amely a kék szín szűrését valósítja meg, legalábbis az előre meghatározott órákban. Ez jó eséllyel az Android 7.0 Nougat alap változatában is megjelenik majd, már amennyiben sikerül elkerülni a korábbi gondokat.

A lezárt kijelző dupla megérintésével gyors pillantást vethetnénk a különböző értesítésekre, mégpedig anélkül, hogy feloldanánk a készüléket. Az „ambient display” néven futó opció egy másik kiszivárogtatás szerint szintén jelen lesz minden, az Android 7.0-s verzióját futtató készüléken, ám ezt még nem vehetjük biztosra. A beállítások app viszont két fülre osztva jelenne meg a Nexus készülékeken, a második fül pedig arra szolgálna, hogy felvegyük a kapcsolatot a Google támogatói központjával, itt pedig megoszthatnánk a kijelző tartalmát az ott dolgozó munkatársakkal, akik így könnyebben és gyorsabban oldhatnák meg az egyes problémákat.

Egy másik beszámolóban arról olvashatunk, hogy a Home gomb animált jellegre váltana, bár ez továbbra is a Google Now funkcióhoz lenne kötve, amelyet eddig a Home kapacitív gomb hosszú megérintésével varázsolhattunk elő.

Érdemes megjegyezni, hogy Sundar Pichai vezérigazgató még hónapokkal ezelőtt a Recode portálon beszélt az exkluzív opciók esetleges megjelenéséről, a jelek szerint erre már nem kell sokat várni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #1
    Azért örülnék neki ha a szoftveres újdonságokat bepakolnák az 5X 6P párosba legalább, a duplakoppos ébresztést szerintem nem lehetetlen dolog kivitelezni ha már ambient display van a tavalyi párosban is. Morcos leszek ha a Google is direkt elkezd szopatni ahogy az Microsoft-éknál is szokás.