Gyurkity Péter

Android 5-re frissülnek a Nexus készülékek

A Google megkezdte a család összes meglévő tagjának felzárkóztatását, megszűnik a lemaradás.

Az Android 5.0 Lollipop hivatalos bejelentése óta az egyes hordozható megoldások szoftveres frissítésének menetrendje tartja izgalomban ezen készülékek tulajdonosait, illetve a potenciális vásárlókat. A HTC és az Oneplus a bejelentéstől számított 90 napon belül ígérte ezt, a Motorola megkezdte a második generációs Moto X és Moto G frissítését, a Google pedig saját fejlesztései esetében most követi példájukat.

A cég hivatalos fórumán megtalálható bejegyzésből kiderül, hogy egyszerre több korábbi változatot is felkészítenek az új verzió fogadására, ez a folyamat pedig néhány napon belül le is zárul. Természetesen nem mindegyik Nexus készülék esetében van erre szükség, hiszen a nemrég bemutatott Nexus 6 és Nexus 9 eleve a legújabb operációs rendszerrel jelentek meg (itt mindössze kisebb javításokat tartottak elengedhetetlennek, hogy orvosolják a debütálás óta felmerült hibákat és hiányosságokat), de a korábban felbukkant változatok eddig nélkülözni voltak kénytelenek az 5.0 újításait.

A Nexus 5 okostelefonnál a KitKat verzióról ugrunk a Lollipop kódnévre hallgató szoftverre, de szerdától (több hullámban, egy néhány napig tartó kampány keretein belül) ugyanígy elérhető lesz a frissítés a Nexus 7 WiFi-only példányain, valamint a Nexus 10 táblákon. Figyelmeztetnek azonban minket arra, hogy a Nexus 4 okostelefon, valamint a 3G/LTE technológiát támogató Nexus 7 tábla (mind a 2012-ben, mind pedig az egy évre rá megjelent változat) egyelőre nem kerül sorra, erre valamikor a közeljövőben számíthatunk.

Ahogy azt említettük, a szoftveres frissítés több hullámban történik, ez néhány napot vesz majd igénybe, így még az első körben résztevő készülékeknél sem jut mindenki hozzá egyszerre a legújabb Android verzióhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • yesname #6
    Be lehet állítani mindent. Csak egyszerűbb és kevesebb idő anyázni, mint a settings-be belépni. ;)
    Az ilyen távolról stb. törlés dolgok amúgy sem érnek szart sem. Ha elveszted akkor igen. De ha ellopják akkor nem. (Legalább is ha olyan lopja el, aki nem hülye.)
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.11.19. 17:54:00
  • GabenBFG #5
    A Sony-ról meg a frissítési ütemterveiről, mint ex-XperiaSP-s tudnék mesélni...
    A Sony-nak már azt sem hiszem el, amit kérdez...
    Az SP volt az utolsó Sony telefonom.

    (Egy hete boldog Nexus 5 tulajdonos vagyok)
  • Banderas1990 #4
    Ahogy olvastam be lehet állítani, hogy mit engedsz meg neki elérni a lezártképernyőnél. De még nem próbáltam (és egy darabig nem is fogom :D ), szóval lehet tévedek.
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Ha nálad akad, akkor vagy a) most tetted fel és még nem telt el 2 óra, vagy b) valami gond van. Nekem 4 napja fent van és tökéletes, hibátlanul akadás-mentesen fut. A rendszernek kell egy kis idő amíg optimalizálja magát, a kezdeti akadást sokan tapasztalták.
  • randomly #2
    Nekem az tegnap este frissült a Nexus 5. és ma szét is akartam vágni apró darabokra.

    Lezárom köddal ... erre most lehúzható sáv megjelent rajta gyári zseblámpával ... és persze a repülőgép üzemmóddal. Na innen kezdve ha ellopják kirakják repülőbe és ki is törölhetem az eszközkezelő törlés funkcióját....

    De inkább az nem tetszik hogy ma délelőtt övtáskában már ki is jelentkezett magától a hálózatról.

    Remélem lesz rá alkalmazás ha lezárom akkor legyen zárva ... 112 mehet de semmi más. _Szerintem_ ez egy privacy a többi duma.

    Ja meg az lemaradt ... innen kezdve lassú is mint a pont-pont-pont. Na akadni nem akad, de design úszó mászó csúszó feature-i nem igen tetszenek ebben a rohano világban. Jobb volt a régi ahol gördült minden amit bírt a hardver. Igazi műmájer Apple lett ...
  • DontKillMe #1
    Sony????? Annak is van ütemterve, azt vajon miért nem lehetett beleírni a cikkbe???