Gyurkity Péter

Két Nexus okostelefon jöhet idén

A Huawei és az LG is egy-egy fejlesztéssel bővítheti a családot, új tábla azonban nem jön.

Utoljára az Android 5.1 megjelenése kapcsán írtunk a Nexus készülékek családjáról, az utóbbi hetekben azonban több eltérő pletyka is napvilágot látott. Egyesek a kínai Huawei nevét emlegették, míg mások arról értekeztek, hogy az LG egyszerre három példányon dolgozik, most azonban mindkét cég neve felmerült az idén esedékes telefonokkal kapcsolatban.

Ezen legutóbbi hír szerint mind a Huawei, mind pedig az LG részt venne a 2015-ös debütálásokban, bár erre egyelőre nem vehetünk mérget. Mégis, mivel állítólag megbízható forrásról van szó, az Android Open Source Project oldalán pedig szintén felbukkant az egyik kódnév, érdemes beszámolnunk a részletekről. Eszerint a kínai gyártó jelentkezne egy nagyobb, phablet kategóriás megoldással, amely egyelőre az Angler kódnévre hallgat, ez pedig egy 5,7 hüvelykes kijelzőt, a Snapdragon 810 chipet, valamint egy 3500 mAh-s akkumulátort kapna. A készülék a Nexus 6 frissítésének tűnik, némileg jobban kézreálló kivitelben.

Az LG eközben a Bullhead kódnévre keresztelt okostelefonon dolgozik, amely valamivel kisebb lenne. Itt egy 5,2 hüvelykes érintőképernyő, a jelenlegi tervek szerint a Snapdragon 808 processzor, valamint egy 2700 mAh körüli akkumulátor szerepel a listán, bár ez utóbbi két részlet a jelek szerint még nem végleges. A méret alapján azonban a Nexus 5 idei változatáról van szó, amely minden bizonnyal kellemes fogadtatásra találna, igaz, itt még némi türelemre van szükség, hiszen a megjelenés mindkét példány esetében a szokásos időpontban, októberben esedékes.

A táblák területén nem számíthatunk nagy újdonságra, itt úgy tűnik, hogy a Nexus 9 továbbra is megtartja magának a zászlóshajónak kijáró rangot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!