MTI

Anyagi korlátai vannak az internet fejlődésének

Szűts Zoltán médiakutató szerint anyagi korlátai vannak az internet további fejlődésének amellett, hogy megfelelő használattal áldás a technológia megjelenése.

A szakértő az első internetes oldal létrejöttének 25. évfordulója alkalmából felidézte, hogy az internet elődjét, az ARPANET-et kutatók és az amerikai hadsereg használta és unalmas volt, mert senki nem volt online. Az első nagy fejlődés akkor következett be, amikor megjelent a grafikus felület, később pedig azért lett több internetező, mert azt mondták, ingyenes lesz a tartalom. A harmadik nagy robbanást a felhasználók számában a web 2.0 hozta meg, amelyben már a felhasználók is készíthettek tartalmakat. Most a mobiltelefonos alkalmazások által jut el egyre több emberhez a szolgáltatás - tette hozzá.

Szűts Zoltán szerint azonban vannak korlátai a fejlődésnek, például a használatához szükséges azonosító számokból, az úgynevezett IP-címekből is újabbakat kellett kiadni, de az is visszafogja a fejlődést, hogy anyagi okokból nem mindenki engedheti meg magának az okostelefont, az internet-szolgáltatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #2
    ki a faszom internetezik okos telefonon?
  • Zoliz #1
    Miért kéne mindenkire ráerőszaolni az internetet? A 80 éves mamákra, a 4 éves kislányokra, a természetkedvelő juhászokra? Miért ennyire agressziv a progresszivitás tisztelt BigFasz?