Gyurkity Péter

Android 7-tel jön az LG V20

A cég csalódott a G5-ben, ezért már szeptemberben piacra dobják az új készüléket.

Az elmúlt hetekben egyértelművé vált, hogy az LG számára a G5 sem hozta meg a kívánt áttörést, a dél-koreai cég tehát tovább szenved a szegmensben – mint ahogy a legtöbb jól ismert név is csak küszködik a jó eredményért. Júliusban felmerült, hogy a V20 már szeptemberben megjelenne, ezt pedig most hivatalosan is megerősítették.

A cég koreai oldalán jelent meg a közlemény, amely a szeptemberi debütálásra hívja fel a figyelmet. Időközben egy újabb külső értesülés is napvilágot látott, így a hardveres részleteket illetően is van mire támaszkodnunk. Eszerint egy 5,5 hüvelykes érintőképernyőre számíthatunk, amely az 1080p felbontást támogatná (vagyis a Quad HD ezúttal elmaradna), ehhez pedig a négymagos Snapdragon 820 chip, az Adreno 530 grafikus vezérlő, 3 vagy 4 GB memória, egy 32 vagy 64 GB-os belső tároló, valamint egy legfeljebb 256 GB-os microSD csatlakozna, bár a másodlagos kijelzőről ezúttal nem esik szó.

A hátoldali kamera most egy 20 megapixeles példány lenne, ehhez pedig az előlapon egy 8 megapixeles szelfikamera társulna, bár azt még nem tudni, hogy a V10-hez hasonlóan ez utóbbi most is iker-kamera lesz-e. A Type-C USB mindenesetre szerepel a felsorolásban, az üzemidőről pedig egy szintén méretes, 4000 mAh-s akkumulátor gondoskodna. Ahogy említettük, a hivatalos megjelenés szeptemberben várható, vagyis a cégnek ezúttal sem lesz könnyű dolga, hiszen addigra a most bemutatott Samsung Galaxy Note 7 már a piacon lesz, az új iPhone-páros pedig szintén ekkor futhat be.

A gyártó nyilván az eddig nem ismert részleteket is megosztja majd a nagyközönséggel, így hamarosan kiderül, hogy mennyiben támaszkodnak a V10 specifikációjára. Az biztos, hogy a szoftveres oldalon már az új Android 7.0 Nougat fut majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!