Berta Sándor

Megjött a Windows 10 évfordulós frissítése

Az új operációs rendszerhez érkező első átfogó csomag nem csupán pozitívumokat tartalmaz.

A Windows 10 évfordulós, "Anniversary" frissítése mostantól elérhető és számos változást hoz magával. Ezek közé tartoznak a Cortana és az Edge fejlesztései, valamint az új biztonsági funkciók, amelyek például segítik elválasztani egymástól a vállalati és a személyes adatokat. A kézírást feldolgozó Windows Ink is a csomag része. Az Ink célja a monitorra ragasztott cetlik, a dokumentumok mellé firkált megjegyzések, illetve a tanulók által lejegyzett egyenletek kiváltása és feldolgozása. A fejlesztők külön figyeltek arra, hogy magas kontrasztnál jobb legyen a vizuális megjelenítés és a billentyűzetes navigáció. Ez az első frissítés a július 29-én lezáruló ingyenes korszak után.

A számos hasznos módosítás mellett akadnak bosszantó változtatások is. Az egyik ilyen például, hogy a Microsoft alkalmazásajánlásait nem lehet kikapcsolni. Mindez azt jelenti, hogy a Start menüben meg fognak jelenni a Windows Store kínálatából letölthető egyes programok reklámjai. A felhasználók eddig ezeket kikapcsolhatták, a frissítőcsomag feltelepítését követően viszont erre már nem lesz módjuk. A Microsoft közölte, hogy ezek személyre szabott ajánlások, ami azt jelzi, hogy az emberek magatartását és a szoftverhasználati szokásait egyaránt elemzi a konszern. E gyakorlatnak köszönhetően a társaság hasonló alkalmazásokat ajánlhat a felhasználóknak. Az is sokaknak bosszantó lesz, hogy szintén nem lehet kikapcsolni a Windows tippeket.

rosszak, amelyek Windows 10 Pro verziót alkalmaznak és eddig kikapcsolták a hirdetéseket. A jövőben erre már nem lesz lehetőségük, csak akkor, ha az Enterprise kiadásra váltanak. Vagyis, aki nem akar reklámokat nézni, az kénytelen lesz a Windows 10 Enterprise változatra váltani, amelyen továbbra is minden reklámot és alkalmazásajánlást deaktiválni lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ugh #43
  Aha te vagy a masik mindentudo.
  Tc-t tenyleg nem vettem mert, hogy mi a fasznak.
  Jatekot igen.
  Csak a bokkeno, hogy jatekbol soha nem adnak egy 20-30 milliot.
  A winfosnal meg ez nem is nagy szam.
  Ugyhogy fuss neki megegyszer.
 • ugh #42
  Hozzad kepest tenyleg nem agysebesz hanem szuperhuman, polihisztor, felisten.
  Meg a 10. szomszedod is hulye...
  Attol, hogy smilei-kat raksz a mondandod moge meg tudhato, hogy felbasztad az agyad te nyomorult.
 • tomboy013 #41
  Ha jobb akkor nyugodtan legyél kretén :D Te sem vagy egy agysebész azt látom :D
 • A1274815 #40
  Na te se vettél még frissen kijött játékot vagy akár csak egy Total Commander-t. Annyiba kerülnek, mint egy fél Windows mégis sokkal butábbak egy OS-hez képest.
  Utoljára szerkesztette: A1274815, 2016.08.06. 11:28:41
 • ugh #39
  Meg mindig jobb mint ha teljesen agyhalott lennek mint te...
 • cadgers85 #38
  Az Android rendszer is ingyen van, megis haborogna mindenki, ha tele lenne csapkodva reklamokkal. Nekem mondjuk fel sem tunt a start menus reklam, mert mindig celiranyosan hasznaltam, sosem alltam le nezegetni, hogy milyen csempek vannak. Ennel vannak sokkal rosszabb dolgai is!
 • tomboy013 #37
  Te is kretén vagy :D
 • ugh #36
  Ja ingyen volt.
  Az ne zavarjon, hogy egy windows ara kb a 4*-ese annak amit normal vastagsagu arcborrel kerni lehetne erte.
  Dongetik a melluket hogy majd egymilliard gepen fut winfos (szamolhatunk azzal, hogy legalabb 40% megvette).
  Es aruljak 40-80 rugoert.
  Ingyen volt mi bazmeg?
 • ugh #35
  Ugy legyen!
 • tomboy013 #34
  Elolvastam te szerencsétlen. És semmi alkalmazás ajánlás meg reklám nincs a start menüben. Szóval mutasd hol az a sok reklám amiről dumált a másik okos.